Ce trebuie să iei în calcul înainte să închei asigurarea auto

25

O asigurare auto îți oferă o anumită siguranță financiară, scăpându-te de stresul unor reparații costisitoare, în urma evenimentelor rutiere neplăcute. Pentru a beneficia de polițe cât mai avantajoase este necesar să nu neglijezi câteva reguli de aur, care te vor ajuta să alegi soluţia potrivită, mai repede decât ai spune „asigurare”.

Poți rezolva totul rapid, din fața calculatorului sau a telefonului

Dacă în trecut erai nevoit să bați drumul până la cel mai apropiat punct de lucru al unei societăți de asigurare, acum poți rezolva totul mult mai simplu și mai rapid. Încheierea online a polițelor RCA şi CASCO a început deja să câştige teren în faţa metodelor tradiţionale. Astfel, poţi economisi timp, completând datele solicitate pe site-ul asiguratorului în doar câteva minute, fie de pe telefonul mobil, fie folosind calculatorul. Poţi primi poliţa pe mail sau îţi poate fi livrată de către curier, de regulă fără a plăti niciun leu în plus pentru acest serviciu.

Atenţie la asigurator!

Îţi poate surâde ideea de a găsi cele mai ieftine asigurări auto. Însă, preţul nu trebuie să fie singurul criteriu de selecţie pe care să te bazezi. Mai contează şi să îţi îndrepţi atenţia către un asigurator de încredere, cu o imagine bună şi care să nu înregistreze întârzieri la plata daunelor. Astfel, vei simţi pe propria piele consecinţele.

De exemplu, poţi ajunge în situaţia de a aştepta foarte mult timp să primeşti despăgubirile pentru riscurile acoperite de poliţa CASCO. În cazul unor întârzieri uriaşe la plata daunelor RCA, poţi ajunge chiar şi în faţa instanţei, întrucât şoferul vătămat te poate acţiona în judecată pentru a te trage la răspundere.

Unde este valabilă asigurarea

Pe lângă preţul atractiv, plus seriozitatea asiguratorului, mai trebuie să ţii cont şi de un alt avantaj pe care ţi-l poate aduce asigurarea auto, respectiv o acoperire teritorială cât mai generoasă. Acest aspect ar trebui să fie unul de interes pentru tine, dacă, de exemplu, obişnuieşti să îţi planifici vacanţele în străinătate, călătorind cu autoturismul personal într-o anumită ţară sau tranzitând mai multe, în drum spre destinaţie.

Poliţele de asigurare auto au acoperire atât pe teritoriul naţional, cât şi al anumitor state incluse în sistemul Carte Verde. Însă, este indicat să verifici lista statelor, întrucât unele poliţe nu sunt valabile în toate cele 47 de ţări membre. Unii asiguratori îţi pot cere să achiţi prime suplimentare pentru a include pe listă anumite state din sistemul Carte Verde, pe teritoriul cărora doreşti să beneficiezi de acoperirea poliţelor.

Există şi reduceri pe care le poţi „vâna”

Societăţile de asigurare îţi pot oferi şi diverse discounturi. De exemplu, unele dintre acestea reduc preţul şi cu 20-25% dacă închei, simultan, poliţele RCA şi CASCO.

În alte cazuri, reînnoirea poliţei la acelaşi asigurator poate veni la „pachet” cu reduceri de fidelitate. De asemenea, se pot aplica reduceri tarifare pentru anumite categorii, precum pensionarii şi persoanele cu deficienţe locomotorii.

Dacă te simţi strâmtorat financiar, unii asiguratori îţi pun la dispoziţie plata asigurărilor în rate.

Cum te ajută RCA şi CASCO

După cum ştii, poliţa RCA este obligatorie şi asigură despăgubiri pentru daunele pe care le provoci unui terţ, de la despăgubiri pentru avarii ale autoturismului până la vătămare corporală şi deces. Spre deosebire de RCA, poliţa de asigurare facultativă CASCO asigură daunele produse autoturismului tău personal, acoperind o serie de riscuri, printre care şi avariile în urma accidentelor sau cele provocate de căderea unui copac pe maşină, furtul şi pagubele produse de evenimente naturale. Poţi personaliza poliţa, contra cost, incluzând noi riscuri. De exemplu, poţi solicita să beneficiezi de un autoturism la schimb, când maşina ta este trimisă în service, sau de asistenţă rutieră extinsă.

Poţi face o alegere bună cu ajutorul platformei Sortter

Operaţiunea „cea mai avantajoasă asigurare auto” devine mult mai simplă, cu ajutorul platformei de comparare Sortter, pe care o poţi utiliza gratuit, scăpând de stresul căutărilor pe numeroase site-uri ale asiguratorilor.

Accesând platforma de comparare Sortter, vei beneficia de informaţii importante despre asigurări RCA şi CASCO disponibile pe piaţa autohtonă. Astfel, vei putea afla rapid care sunt bilele albe şi cele negre ale poliţelor prezentate. Comparând informațiile respective, vei putea descoperi cu uşurinţă soluţia optimă, adaptată nevoilor tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata