3 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre credite

22

Când vine vorba despre obținerea unui împrumut, este important să știi în ce te bagi. Există o mulțime de mituri, informații sceptice sau chiar false care plutesc în jurul creditelor, în special celor nebancare, deci este important să obții toate detaliile corecte înainte de a semna documentele de împrumut. 

Astfel, te vei bucura mai mult de avantajele creditelor nebancare decât să-ți pui griji financiare pe cap despre rambursarea la timp.

În acest articol, îți vom prezenta cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre credite pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

1. Scorul și istoricul de credit sunt importante

Scorul de credit și istoricul tău de plată sunt incredibil de importante atunci când vine vorba de obținerea unui împrumut, dar și de ce sumă poți împrumuta de la un creditor bancar sau nebancar.

Creditorii se vor uita la sănătatea ta financiară înainte de a lua o decizie dacă să-ți aprobe cererea de împrumut sau nu. Instituțiile financiare bancare și nebancare doresc să se asigure că poți rambursa suma împrumutată plus dobânda în întregime, astfel încât să nu existe probleme de nici o parte implicată.

Un scor de credit și un comportament bun de plată te pot ajuta să obții un împrumut în cei mai buni termeni.

2. Există o serie de condiții de eligibilitate standard de îndeplinit

Atunci când vrei să aplici pentru un tip de credit anume, este important să știi că există o serie de condiții de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești pentru ca cererea să fie aprobată. Majoritatea creditorilor își construiesc criteriile în jurul salariului, statutului de angajat, istoricului de credit, dar și a altor factori dacă este cazul. Cunoașterea criteriilor de eligibilitate te poate ajuta să reduci din timpul și efortul depuse pentru aplicare și aprobare. 

Pentru creditele nebancare, procesul de aplicare este mult mai simplu, deoarece birocrația este redusă la minim. Poți aplica online pentru un credit doar cu buletinul. Află acum mai multe informații despre cum faci un credit până la salariu și bucură-te de achizițiile tale!

3. Există mai multe costuri legate de credite

Costurile asociate unui tip de credit pot varia foarte mult în funcție de tipul de împrumut și de valoarea acestuia. Tipurile comune de taxe includ costurile de analiză a dosarului, taxele de întârziere pentru plata ratelor, penalitățile de plată anticipată și ratele procentuale anuale.

Taxele de analiză a dosarului reprezintă un cost unic perceput de creditor pentru a acoperi cheltuielile administrative legate de procesarea și finanțarea împrumutului.

Taxele de întârziere sunt penalități evaluate dacă nu efectuezi plata la timp. Penalitățile pentru plata anticipată pot fi suportate dacă achiți integral sau parțial împrumutul înainte de data scadentă a acestuia. În cele din urmă, DAE este rata anuală a dobânzii care reflectă costul împrumutului și este un factor-cheie atunci când compari mai multe oferte de credit.

 

Cunoașterea costurilor asociate cu un credit te poate ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză cu privire la tipul de împrumut care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News