Alocația lunară a copiilor aflați în plasament, ar putea crește de la 631 de lei, cât este în momentul de față, la 950 de lei.

26

În cadrul unui proiect, se prevede creşterea consistentă a unor sume de bani din alocația lunară a copiilor care s-ar putea mări semnificativ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei.

Astfel, este vorba despre alocația lunară a copiilor aflați în plasament. În contextul unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, aceasta ar putea crește de la 631 de lei, cât este în momentul de față, la 950 de lei.

În România, în prezent, alocaţia lunară de plasament este acordată fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

În acest caz, banii se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere.

Astfel, proiectul de OUG trebuie să fie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicat.

Vești bune pentru elevi, dar și pentru părinți

Anterior, Gabriela Firea a vorbit despre alocația copiilor, punctând că Guvernul le-a majorat deja, așa cum a promis, iar în continuare premierul țării, alături de ministrul de Finanțe și de cel al Muncii fac deja calculele pentru o nouă majorare a alocației la nivel național.

Astfel, „Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copii şi calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de Finanţe, de ministrul Muncii, vor dori să anunțe, de asemenea, pentru toţi copiii din România majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară”, a spus, miercuri, Gabriela Firea.

În acest sens, la finele anului trecut, Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat majorarea alocațiilor, dar și o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități.

Concret, la acel moment, premierul preciza că toți copiii până în 2 ani vor primi 600 de lei, în timp ce alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

Aşadar, „Majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea anului viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația crește la 600 de lei pentru cei de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități”, a spus Ciucă.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata