Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret este sprijinit de Primăria Capitalei

16

În data de 11-07-2022, Nicușor Dan primarul general al Capitalei, a anunțat că Primăria Municipiului București a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet pentru organizarea Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret.

Astfel, Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret va avea loc în perioada 5-9 octombrie 2022 și va fi sprijinit de Primăria Municipiului București cu suma de 1,5 milioane lei. Meciurile vor avea loc la Circul Metropolitan București.

În afirmaţiile sale, „Am semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet pentru organizarea, la București, a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret. Competiția sportivă, care va avea loc în perioada 5-9 octombrie 2022, va fi sprijinită de Primăria Municipiului București cu suma de 1,5 milioane lei și prin găzduirea meciurilor la Circul Metropolitan București.

La eveniment sunt așteptate peste 40 de echipe naționale din întreaga lume, iar meciurile vor fi transmise în direct, prin intermediului canalului de YouTube al Federației Internaționale de Baschet, dar și prin intermediul televiziunilor țărilor participante. Este, așadar, un eveniment sportiv care va aduce prestigiu și vizibilitate orașului nostru.

Totodată, acesta va contribui la promovarea baschetului în formula de 3×3 în rândul tinerilor. Țin să menționez faptul că jucătorii români de baschet 3×3 au înregistrat succese deosebite în ultimii ani, atât la nivelul echipei masculine cât și feminine. Astfel, România s-a clasat în primele 7 echipe ale lumii la Jocurile Olimpice și a obținut medalii de aur și argint la Campionatele Europene”, a scris, luni seară, Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

Din punct de vedere sportiv, edilul general al Capitalei a scris pe contul său de Facebook despre reușitele tinerilor de la CSM București (Clubul Sportiv Municipal București).

Florentina Liuțe a câștigat titlul de campioană națională la judo

Concret, pe data de 9 iulie, acesta a felicitat-o personal pe Florentina Liuțe, tânăra care a câștigat titlul de campioană națională la judo.

În precizările sale, „Mi-am propus să vă fac cunoscut în mod periodic care sunt sportivii de excepție ai CSM București, clubul susținut de municipalitate. Prima pe care vreau s-o menționez din șirul sportivilor cu care ne mândrim e Florentina Liuțe, care a câștigat titlul de campioană națională la judo, categoria U21, în luna aprilie a acestui an.

Florentina are 19 ani, e membră a CSM București din 2020 și e antrenată de Gheorghiță Mureșan. Colegii de la CSM îmi spun că Florentina e marea noastră speranță la viitoarele campionate europene de judo. Mult succes în toate competițiile, Florentina”, a scris atunci Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata