Care sunt companiile de stat din România care au acordat prime cu ocazia sărbătorilor

41

Mai multe companii de stat din România au acordat prime de milioane de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acestea au fost negociate în contextul Contractului Colectiv de Muncă.

Ce companii de stat din România au acordat prime cu ocazia sărbătorilor?

Printre companiile care au acordat cele mai mari prime de Crăciun se află următoarele:

  • Compania Națională de Căi Ferate CFR SA (15 milioane lei);
  • Poșta Română (9,4 milioane lei);
  • Societatea Națională a Sării (6,4 milioane lei);
  • Societatea de Transport București (aproximativ 5 milioane lei);
  • Metrorex (aproximativ 4 milioane lei);
  • CFR Călători (aproximativ 3,3 milioane lei);
  • Oil Terminal (aproximativ 3 milioane lei).

Astfel, Compania Națională Poșta Română a acordat, la finalul anului trecut, cadouri în bani salariaților și copiilor minori ai acestora. Un număr de 22.755 de salariați și 8.527 copii minor au primit cadouri în valoare de aproximativ 9.400.000 lei, conform economedia.ro

Astfel, poate fi observat că Poșta Română a acordat o primă medie de 300 lei/persoană. Banii sunt proveniți din fondul de acțiuni sociale.

Companiile de stat au acordat următoarele bonusuri

-Oil Terminal acordă în fiecare an o primă cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, potrivit sursei menționate. De această dată, valoarea totală a fost 2.987.700 lei și au beneficiat de prime 996 angajați. Un angajat a primit în medie o primă de 3.000 lei brut.

„Prima de Crăciun se acordă în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la nivel de unitate”, a transmis compania.

-Hidroelectrica a transmis că salariații au beneficiat în luna decembrie 2022 de un adaos cu ocazia zilei de Crăciun în valoare de 680 lei net, conform prevederilor contractului colectiv de muncă în vigoare.

-Metrorex a acordat o primă pentru fiecare salariat în cuantum de 800 de lei, potrivit Contractului Colectiv de Muncă în vigoare. Singurele excepții au fost salariații care au fost sancționați disciplinar de-a lungul anului.

-Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a acordat celor 25.135 de salariați, suma de 15.451.725 lei, reprezentând cadouri în bani/ajutor material, conform prevederilor CCM și în limita Bugetului Venituri și Cheltuieli (BVC) al companiei.

În plus, compania menționează faptul că valoarea cadourilor în bani/ajutor material nu a variat în raport cu funcția salariatului, fiecare salariat beneficiind de aceeași sumă. Prima medie este, așadar, de circa 600 lei.

-CFR Călători a transmis că fiecare salariat a beneficiat, conform Contractului Colectiv de Muncă, de un cadou în bani în valoare de 300 lei, precum și 300 lei pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro