„Exces speculativ”: eterumul găsește un nou vârf pe piața criptografică fulgerătoare

Criptomoneda eter a crescut marți până la un nou record, înainte de a scădea brusc, pe măsură ce unii investitori au obținut profituri dintr-o piață fierbinte, în creștere, cu noii intrați.

La o zi după ce a trecut pentru prima dată peste 3.000 de dolari, eterul, jetonul tranzacționat peste blockchain-ul ethereum, a atins 3.457,64 dolari pe bursa de biți înainte de a scădea cu 6% la 3.244 dolari.

Acest lucru îl lasă cu încă un câștig de aproximativ 340% în acest an. Creșterea este, în parte, o revărsare a fluxurilor în bitcoin, care a crescut ca statură pe măsură ce investesc marii investitori de la producătorul auto Elon Musk, Tesla, până la investitorul din Wall Street, Stanley Druckenmiller.

De asemenea, este condus de o frenezie speculativă în clasa de active. Dogecoin-ul de criptomonedă a crescut cu 9.000% în acest an pentru a pune în valoare suma jetoanelor sale la peste 54 miliarde dolari. Alte jetoane noi au proliferat, iar cumpărătorii în această săptămână s-au îngrămădit pe câteva monede minuscule noi promovate de vedete din industria erotică.

„Ceea ce vedem acum este definiția excesului speculativ”, a declarat analistul IG Markets, Kyle Rodda, care l-a asemănat cu mania de bule tehnologice de acum două decenii.

„Există bani aruncați în orice în spațiul cripto”, a adăugat el.

Cu o capitalizare de piață de 376 miliarde de dolari, comercianții iau câștigurile din eter mult mai în serios și spun că recuperează creșterea bitcoin și că actualizările la blockchain-ul ethereum îl fac mai util.

Față de bitcoin, valoarea eterului s-a dublat în acest an și a atins marți începutul anului de peste doi ani și jumătate. Bitcoin, care a crescut cu 90% anul acesta, a scăzut la 55.625 USD, în timp ce dolarul SUA s-a confirmat ușor în altă parte.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata