Găsiți cel mai apropiat bancomat prin ATM Locator de la Mastercard

Dacă retrageți des bani de la bancomate (ATM), atrageţi atenție la serviciul universal ATM Locator, dezvoltat de sistemul de plată Mastercard. Cu ajutorul acestuia, puteți găsi rapid un bancomat de la care să puteți retrage numerar. În același timp, posibilitatea de a găsi un bancomat lângă locul ales este disponibilă atât pe teritoriul Moldovei, cât și în străinătate. Bancomatele funcționează întotdeauna în mod similar, deci oriunde v-aţi afla, chiar și peste ocean, puteţi găsi oricând un bancomat în apropiere și retrage bani.

De ce să căutaţi un bancomat în străinătate

Există multe motive pentru care este posibil să aveţi nevoie să găsiți cel mai apropiat bancomat în afara Moldovei, dintre care trebuie evidențiate trei motive principale:

  • Este mai ieftin să retrageți numerar în străinătate decât să schimbați valută în țara dvs. de origine. Uneori poate fi perceput un comision pentru tranzacție, al cărui valoare este stabilită de operatorul ATM. Nu există taxe suplimentare percepute de sistemul de plăți Mastercard, atât pentru găsirea celui mai apropiat bancomat, cât și pentru retragerea de numerar din acesta.
  • Având în vedere că bancomatele se găsesc aproape peste tot, puteți găsi oricând unul dintre ele în străinătate și să retrageți Mai mult, puteți utiliza filtrele de căutare din ATM Locator. Astfel, aveți posibilitatea să alegeți un bancomat la care să puteți să vă apropiaţi cu mașina sau un bancomat unde există o rampă pentru persoanele cu dizabilități.
  • Călătorind cu o sumă mare de bani, riscați să atrageți atenția escrocilor și tâlharilor. Dacă lăsați întreaga sumă pe card, retrăgând periodic numerar de la bancomat, veți fi protejat şi dvs. și banii dvs. În același timp, veți avea ocazia să primiți o parte din mijloace în orice moment prin simpla retragere a acestora de la cel mai apropiat bancomat.

Cum să căutați un bancomat prin intermediul serviciului online ATM Locator

Introduceți orașul, codul poștal sau adresa exactă în bara de căutare. Bancomatele vor fi căutate în apropierea acestei locații, după care veți vedea o listă a acestora pe hartă și sub forma unei liste în partea stângă a ecranului. Dacă doriți, puteți selecta parametri de căutare suplimentari, de exemplu, funcționarea non-stop a bancomatului etc.

După alegerea bancomatului potrivit, veți vedea adresa exactă a locației sale. Puteți chiar să obțineți indicații de orientare pentru a ajunge rapid la destinație, pur și simplu urmând instrucțiunile de pe ecran.

Reţineţi că puteți utiliza serviciul ATM Locator direct pe site-ul oficial Mastercard. Nu este nevoie să instalați nici o aplicație sau să vă înregistrați în acest scop. De fapt, nici nu este nevoie să fiți client al sistemului de plăți, ceea ce vă oferă oportunități ample de a găsi cel mai apropiat bancomat aproape oriunde în lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata