Marius Budăi: Elevii nu vor trece la învățământul online pentru ca statul să facă economii la consumul de energie

24

Ministrul Muncii a precizat că elevii nu vor trece la învățământul online pentru ca statul să facă economii la consumul de energie. În plus, Marius Budăi a mai spus că nu a primit, de la premier, nicio decizie prin care ministerul pe care îl conduce sau instituțiile aflate în subordinea acestuia să închidă lumina.

În declaraţiile sale, Ministrul Muncii a spus, marți seara, că Guvernul nu are de gând să îi treacă pe elevi la învățământul online pentru a face economie la energie electrică. De asemenea, acesta a mai spus că nu a primit de la prim-ministru nicio decizie prin care cere acestui minister sau instituțiilor din subordinea lui să închidă lumina în anumite intervale orare.

Astfel, ”Discuţiile de astăzi, din Guvern, de până la această oră, sunt că este exclus învăţământul online. Până acum, discuţiile între noi au fost foarte clare: exclus învăţământul online. Dacă vorbim de eficientizare, eu cred că asta este în grija noastră, a conducătorilor, sau trebuie să fie în grija noastră, a conducătorilor de instituţii permanent. Eu nu vorbesc de procente, nu sunt specialist în energie. Aşa, ca să vorbim plastic, că tai 10% din ceva e foarte uşor, dar ca să realizezi, e alta. (…)

Chestiunea este în felul următor: eu cred şi sunt convins de acest crez, că fiecare şef de instituţie, atunci când discutăm de instituţii publice şi când discutăm de bani publici nu avem nevoie de o criză energetică, de o criză financiară ca să luăm pe cât posibil, toate măsurile pentru a chivernisi, aşa cum este corect, banul public. (…)”, spune ministrul Marius Budăi.

Există discuții cu privire la eficientizarea consumului

În timp ce reiterează că nu există discuții în Guvern cu privire la închiderea luminii, ministrul Muncii spune că există discuții cu privire la eficientizarea consumului, lucru ce nu este deloc rău.

În afirmaţiiel sale, „Nu există în Guvern nicio gândire pentru şcolile online, nu există în Guvern nicio gândire de a închide lumina sau nu într-o instituţie publică în acest moment. Avem, într-adevăr, în Guvern discuţii despre cum să eficientizăm consumul. Asta nu este rău”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Ministrul Marius Budăi a mai spus că refuză să creadă faptul că țara noastră se va întoarce la situația din 2020-2021.

De asemenea, oficialul a mai explicat că la ministerul pe care îl conduce au fost montate prize inteligente și corpuri de iluminat cu senzori de mișcare. În plus, Marius Budăi a mai spus că pe termen mediu, aceste cheltuieli vor fi amortizate.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata