Partidele politice PNL și PSD, la cuțite pe tema procentului de creştere a pensiilor

34

Pe tema procentului pensiilor, Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că partidul PSD a reușit să își impună viziunea cu privire la creșterea pensiilor, în timp ce liberalul Adrian Cozma spune că lucrurile nu stau așa.

PNL și PSD, la cuțite pe tema pensiilor. Marius Budăi anunță că s-a impus viziunea PSD

Astfel, Ministrul Muncii a declarat că este important că actuala coaliție a reușit să se pună de acord cu privire la o creștere pentru toată lumea și să fie respectată contributivitatea, subliniind că în acest mod se pot sprijini și categoriile vulnerabile.

În afirmaţiile sale, ”Este important de precizat că am reuşit să ajungem la un consens cu colegii noştri – nu neapărat că am reuşit să impunem viziunea PSD, dar se poate spune şi aşa – să avem o creştere pentru toată lumea la fel, să respectăm contributivitatea, dar să sprijinim şi categoriile vulnerabile. Şi da, valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.784 de lei, dacă vrem să vorbim în procente ea va fi de 12,5% începând cu ianuarie 2023”, a fost mesajul lui Marius Budăi, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3.

Afirmațiile lui Marius Budăi au deranjat

În platoul emisiunii unde a intervenit telefonic ministrul Muncii s-a aflat și liberalul Adrian Cozma, cel care s-a arătat deranjat de spusele lui Marius Budăi.

Acesta spune că nu înțelege cum ministrul Muncii poate spune că viziunea PSD a fost agreată în condițiile în care Marcel Ciolacu dorea o creștere de 6,2%, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor doreau o creștere de 10%, iar PNL dorea o creștere de 15%.

În replică, ”Domnule ministru, bună seara! Eu mă tot minunez cum puteţi să afirmaţi, cu atâta nonşalanţă, că viziunea PSD a fost agreată, din moment ce, vă amintesc: domnul Ciolacu propunea creştere de 6,2, dumneavoastră şi Ministerul Finanţelor condus de PSD propunea 10%, iar noi, PNL, am propus 15%. Domnul Ciucă a venit şi a spus 12,5% că nu a avut ce face. Iar dumneavoastră, PSD, să ne amintim, anul trecut, pe vremea asta, promiteaţi majorări de pensii de 40% – asta spuneaţi dvs. în Parlament înainte de a intra la guvernare – şi acum veniţi şi prezentaţi 12,5% ca o victorie. Asta este viziunea impusă de către Partidul Naţional Liberal care dorea 15%, iar PSD nu a dorit 15%, a dorit 10%, iar domnul Ciolacu a dorit 6,2%. Asta doar pentru o corectă informare”, a afirmat liberalul Adrian Cozma.

Ministrul Marius Budăi a reacționat imediat

La rândul său, ministrul Muncii a declarat că îi pare rău că momentul de liniște pentru seniorii României este stricat de orgolii și subliniază care este motivul pentru care aceasta este viziunea PSD.

Aşadar, ”Mie îmi pare rău că un asemenea moment, care ar trebui să fie un moment de linişte pentru seniorii noştri, este stricat în acest mod de orgolii, eu vă spun în felul următor: este viziunea PSD, pentru că PSD a vorbit de sprijinirea categoriilor vulnerabile”, spune acesta.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro