Pentru mentenanța metrourilor din București, Alstom a primit 500 de milioane de euro pe o perioadă de15 ani

20

Compania Alstom a încheiat un contract cu Metrorex, în valoare de 500 milioane euro, pentru mentenanța metrourilor din București, în următorii 15 ani.

De altfel, mentenanța metrourilor din București va fi asigurată tot de Alstom, ca și până acum. Compania franceză Alstom și Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, au semnat un contract de 500 de milioane euro de servicii de mentenanță pe o perioadă de 15 ani, pe baza unui număr estimat de kilometri parcurși de trenurile în circulație.

În contextul contractului, acesta a fost încheiat în urma încheierii unei licitații publice. Serviciile acoperă întreținerea preventivă, corectivă, precum și revizii generale pentru o flotă totală de 82 de trenuri la semnarea contractului.

Astfel, contractul celor două companii este valabil până la finalul anului 2036.

La nivel mondial, Alstom are peste 50 de contracte de mentenanță cu o durată de cel puțin 20 de ani, care acoperă peste 35.000 de vehicule în toată lumea.

În opinia sa, „Cu acest nou contract pe termen lung, Alstom va furniza servicii de întreținere a metroului din București pentru următorii 15 ani, o dovadă a încrederii clientului în serviciile noastre. În prezent, avem peste 50 de contracte în întreaga lume cu o durată de 20 de ani sau mai mult, acoperind peste 35.000 de vehicule. Alstom furnizează servicii de mentenanță la cele mai înalte standarde, pentru a oferi pasagerilor călătorii sigure și confortabile”, a spus Gian Luca Erbacci, președintele Alstom pentru Regiunea Europa.

Compania Alstom furnizează în mod neîntrerupt servicii de întreținere pentru materialul rulant Metrorex din anul 2004, asigurând mentenanța atât pentru flotele noi, cât și pentru cele vechi. Compania a efectuat peste 60 de tipuri diferite de revizii de-a lungul duratei de viață a trenurilor, îmbunătățind atât performanța acestora, cât și confortul pasagerilor.

Din punct de vedere al activităţii, cele 82 de trenuri care însumează 492 de vagoane au parcurs în medie o distanță totală de 8,5 milioane de km anual. Peste 350 de angajați lucrează pentru efectuarea activităților de mentenanță.

În viziunea directorului general al Alstom, „Ne bucurăm că vom continua să asigurăm întreținerea parcului de material rulant al metroului din București și să ne consolidăm experiența acumulată. De-a lungul anilor, Alstom a investit peste 25 de milioane euro în îmbunătățirea condițiilor de muncă și a facilităților de mentenanță și, ca urmare, am crescut disponibilitatea trenurilor de la 56% în 2004 la 99,96% în prezent. Pentru acest nou contract, vom continua să investim în tehnologii care să crească durata de viață a vehiculelor, optimizând în același timp costurile ciclului de viață, a declarat Gabriel Stanciu, director general Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

În urma livrării noilor trenuri pentru Magistrala 5 de metrou ca urmare a unei licitații adjudecate în 2020, flota va fi completată cu cel puțin 13 trenuri noi Alstom Metropolis începând cu 2023, iar contractul de mentenanță va fi extins și la această flotă suplimentară, urmând să fie create noi locuri de muncă, precizează Alstom.

În prezent, Alstom este lider global în servicii de întreținere, cu aproximativ 15.000 de angajați care lucrează în operațiuni de mentenanță, în peste 40 de țări.

De mai bine de 30 de ani Alstom activează în România și este lider de piață în soluții de electrificare și semnalizare feroviară. Compania este responsabilă cu implementarea soluțiilor de semnalizare sau electrificare pe mai mult de 75% din ramura nordică a coridorului feroviar Rin-Dunăre din România. Prima soluție de semnalizare urbană CBTC din țară este în curs de implementare de către Alstom pe Linia 5 de metrou București. În decembrie 2020, Alstom a semnat un contract pentru 13 trenuri de metrou, cu opțiunea altor 17, pentru aceeași Linie 5.

În plus, compania Alstom dezvoltă și comercializează soluții de mobilitate care asigură fundații sustenabile pentru transportul viitorului. Portofoliul de produse al Alstom cuprinde o gamă diversă, de la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail și tramvaie, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului și soluții digitale de mobilitate.

Aşadar, Alstom are 150.000 de vehicule în operare comercială în întreaga lume. După ce Alstom a preluat Bombardier Transportation la 29 ianuarie 2021, cifra de afaceri combinată a noului grup s-a ridicat la 14 miliarde de euro pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2020. Compania Alstom are sediul principal în Franța și este prezentă în 70 de țări, având peste 70.000 de angajați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata