Rentabilitatea financiară a unui sistem HCM în gestionarea unei afaceri

24

Human Capital Management (HCM) transformă funcțiile administrative tradiționale ale departamentelor de resurse umane (HR) – recrutare, instruire, salarizare, compensare și management al performanței – în oportunități de creștere a angajamentului, a productivității și a valorii afacerii. În acest sistem, angajații sunt resurse pentru companie (mai degrabă decât o sursă de costuri), a căror valoare poate fi maximizată prin investiții strategice și management adecvat (ca și în cazul altor resurse).

Avantajele cheie ale unui sistem eficient de management al capitalului uman

O soluție completă HCM conectează toate procesele de resurse umane, inclusiv recrutarea, activitățile globale de resurse umane, compensații, beneficii, managementul talentelor, instruire, planificarea forței de muncă, soluții pentru viața profesională, urmărirea timpului și, nu în ultimul rând, salarizarea.

Prin utilizarea soluțiilor HCM, companiile pot lua decizii mai inteligente mult mai rapid, pot oferi angajaților cea mai bună experiență și pot profita de funcțiile tehnologice încorporate, cum ar fi inteligența artificială (AI) și roboții de tip chat pentru a automatiza procesele, a crește eficiența și a răspunde rapid oricăror nevoi.

Atragerea și păstrarea angajaților

 • Creșterea ritmului și calității angajării prin achiziționarea și recrutarea rapidă a candidaților potriviți;
 • Creșterea angajamentului cu soluții mai bune de echilibru între viața profesională și viața privată, care ajută la menținerea angajaților motivați și la crearea unui mediu de lucru excelent;
 • Menținerea în companie și grija pentru angajații calificați, prin oferirea de oportunități de învățare și dezvoltare profesională;
 • Creșterea securității personalului prin planificarea proactivă a succesiunii personalului în posturi de conducere și alte poziții cheie.

Reacție dinamică la schimbări

 • Adaptarea strategiei de resurse umane la strategia de afaceri;
 • Predicția rotației angajaților datorită analizelor avansate;
 • Ajustări rapide ale personalului la schimbările organizaționale;
 • Personalizarea proceselor de resurse umane pentru a satisface nevoile unice.

Optimizarea proceselor de management al personalului și cheltuielilor

 • Diferențierea remunerației prin aplicarea unei combinații adecvate de remunerare monetară și nemonetară;
 • Gestionarea timpului și muncii, programului de lucru și cheltuielilor aferente;
 • Menținerea nivelului asumat al cheltuielilor pentru proiecte specifice și alte costuri;
 • Construirea unei culturi a plății pentru performanță.

Eficientizarea funcționării departamentului de resurse umane

 • Consolidarea sistemelor HRMS eterogene;
 • Folosirea analizelor pentru a lua decizii mai inteligente în domeniul resurselor umane;
 • Automatizarea proceselor manuale, la scară globală și locală;
 • Accelerarea proceselor de HR datorită autoservirii.

Pentru ce este utilizat sistemul de management al capitalului uman (HCM)?

Software-ul HCM (Managementul Capitalului Uman) este un set integrat de tehnologii care poate ajuta companiile să își gestioneze angajații, de la momentul angajării și până la pensionare. De asemenea, acceptă multe funcții de HR, cum ar fi recrutarea și management-ul, administrarea salariilor și a beneficiilor. Aceste module integrate acoperă capacitatea organizației de a gestiona un mediu de lucru complet.

Software-ul HCM poate fi rulat și accesat în cloud sau local, „on-premises” în companie. Prin utilizarea software-ului HCM bazat pe cloud, companiile pot reduce semnificativ costurile de întreținere, pot crește accesul, pot îmbunătăți experiența angajaților și pot mări securitatea înregistrărilor angajaților.

În plus, software-ul HCM gestionează datele angajaților într-o bază de date. Furnizorii de top de software HCM cloud oferă analize avansate pentru a ajuta angajatorii să obțină informații despre cum să își gestioneze cel mai bine forța de muncă.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News