10 argumente importante pentru alegerea sobelor de teracotă la domiciliu

34

Știm cum funcționează sobele de teracotă și știm că le putem instala în orice încăpere din casă fără niciun pericol, dar să vedem mai multe argumente importante pentru a alege sobele de teracotă la domiciliu. Dacă te gândești să schimbi sistemul de încălzire din locuința ta pentru a economisi puțin la factura de gaz sau pentru a fi mult mai respectuos cu planeta, iată câteva argumente pentru alegerea sobelor de teracotă pentru casa ta care te vor convinge.

 

Argumente pentru alegerea sobelor de teracotă pentru încălzirea acasă:

 

  1. Teracota este un material ceramic foarte eficient și este capabilă să stocheze căldura pentru o perioadă lungă de timp. În acest fel, cu un consum mai mic de combustibil (știm că poate fi lemn, peleți sau orice combustibil solid) obținem mai multe ore de căldură în casă.

 

  1. Soba de teracotă are nevoie de electricitate și nu utilizează părți electronice. Acest lucru ne permite, pe de o parte, să o punem în orice casă sau afacere și, pe de altă parte, ne permite să ne asigurăm că întreținerea va fi minimă, fără a fi nevoiți să cheltuim pe piese de schimb sau pe defecțiuni viitoare.

 

  1. Consumul responsabil ar trebui să fie întotdeauna una dintre maximele noastre. În acest caz, cu o sobă de teracotă, căldura se acumulează și radiază treptat pentru a crea o atmosferă mai confortabilă. În plus, punem capăt problemelor de aer uscat în atmosferă ale altor sisteme de încălzire tradiționale.

 

  1. Una dintre variantele acestui tip sobă, sobele de teracotă de bucătărie au posibilitatea de a găti cu ele. Imaginați-vă orice rețetă făcută într-un cuptor cu lemne… Bună de te lingi pe degete!

 

  1. Posibilitatea de a alege între dimensiuni pentru a se adapta la orice spațiu, culorile diferite și posibilitatea de a alege designul fac din sobele de teracotă o opțiune excelentă pentru a deveni încă o piesă decorativă în casa noastră.

 

  1. Dacă avem grijă de soba de teracotă, o putem face să dureze o viață întreagă în condiții perfecte, așa că atunci când o instalăm acasă dăm și un plus de valoare casei.

 

  1. Pentru a ne încălzi casa cu ea, putem alege combustibili regenerabili și puțin poluanți, cum ar fi peleții, lemnele de foc etc. În plus, bineînțeles, sunt combustibili ecologici.

 

  1. Mulți oameni care au șeminee se plâng de cât de complicat este să curețe geamul ușii. Cu toate acestea, soba de teracotă are o ușă ușor de curățat, astfel încât să fie mereu în stare perfectă și să nu lase anii urme pe ea.

 

  1. Pentru a evita emisiile excesive de gaze poluante și pentru a utiliza mai bine căldura, acest tip de încălzire are o intrare dublă de aer pentru o mai bună ardere a combustibilului.

 

  1. În cele din urmă, este important să subliniem că instalarea este foarte simplă și nu necesită lucrări de construcție majore. Tot ce avem nevoie este o priză de fum adecvată, iar restul se face fără a fi nevoie să tăiem prin pereți sau podele. Astfel, o putem avea la noi acasă, după bunul nostru plac, fără lucrări de construcție sau investiții mari, spre deosebire de alte sisteme de încălzire a locuinței.

 

Centrala pe lemne, o „completare” bună a sobei de teracotă

 

Așadar, dacă decidem să folosim sobe de teracotă pe lemne acasă, putem merge mai departe cu această logică de alegere a unui sistem sustenabil de încălzire și să achiziționăm si o centrala pe lemne.

 

Sistemul de încălzire cu lemne, deși este un model foarte vechi, este încă în uz și devine din ce în ce mai puternic pe zi ce trece. Există mai multe motive pentru acest lucru, din punct de vedere economic, ecologic, decorativ, funcțional și emoțional.

 

Indiferent de motivul care vă poate determina să folosiți acest tip de sistem de încălzire, trebuie să luați în considerare diferiți factori:

 

Avantajele sistemului de încălzire cu lemne

 

Avantajul economic

 

Din punct de vedere economic, acestea tind să fie mult mai rentabile decât sistemele de încălzire electrică sau pe gaz.

 

În cazul încălzirii cu lemne, veți avea o sursă care poate dura ore întregi fără a necesita atât de multe cheltuieli. În acest caz, va trebui să achiziționați doar lemn de calitate pentru a fi folosit ca lemn de foc în sistemul dumneavoastră, ceea ce poate reduce semnificativ costul facturii de electricitate. Mulți spun că instalația poate fi scumpă, dar detaliul este că și încălzirea electrică este de obicei la acel preț de piață. Pe de altă parte, la o centrală pe lemne trebuie să cumpărați și niște instrumente de curățare pentru a îndepărta cenușa, dar în cazul centralelor electrice, acestea necesită și întreținere și înlocuirea pieselor, care sunt și mai scumpe.

 

Avantaje funcționale

 

Din punct de vedere funcțional, sistemul cu centrala pe lemne încălzește locuința fără a produce elemente nocive. Trebuie remarcat faptul că sistemele electrice transformă energia electrică în energie termică. Aparatele care utilizează aceste tipuri de generare de energie conțin de obicei elemente care pot dăuna progresiv organismului, un exemplu simplu fiind dispozitivele cu microunde.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News