3 Sfaturi pentru benzi LED lungi: alege un amplificator bandă LED

25

Iluminarea LED reprezintă o soluție ideală în ceea ce privește economia și eficiența energetică. În special în locațiile cu holuri lungi sau camere mari. În astfel de spații, distribuția lumiini în mod uniform pe suprafețe mari creează o senzație de spațietate și lumină mai plăcută și mai ridicată decât ar putea iluminatul tradițional. De aceea, benzile LED lungi pentru astfel de spații sunt cele mai la îndemână.

 

Iar un prim pas pentru a te asigura de cea mai înaltă performanță și cele mai frumoase rezultate în acest sens, este să alegi o bandă led de lungime suficientă astfel încât să acopere întreaga suprafață, fără a sta în tensiune. Dar ce altceva mai poți face, pe lângă această minimă precauție? Ce poți face pentru a spori confortul și a maximiza eficiența rezultatului final, la iluminarea cu benzi LED lungi pe suprafețe mari?

Iată top 3 sfaturi pentru benzile LED lungi, și explicațiile aferente. Descoperă cele mai simple și eficiente lucruri pe care le poți implementa pentru funcționarea perfectă a luminii LED pe suprafețe lungi.

 

1. Alege un amplificator bandă LED

Un amplificator bandă LED nu este folosit doar în zonele în care au loc căderi de tensiune frecvente. Obiectivul – și rolul – principal al unui amplificator bandă LED este acela de a asigura o intensitate și o tensiune constantă a curentului indiferent de fluctuațiile de intensitate și de tensiune.

Practic, amplificatorul asigură distribuția uniformă și regulată a luminii de-a lungul întregii benzi LED. Ei bine, benzile LED lungi sunt printre cele mai predispose aplicații LED la aceste fluctuații de tensiune.

Astfel că cea mai bună metodă de prevenție, și cea mai bună soluție prin care asiguri lumină constantă oricând pe toată distanța luminată cu bandă led, este să alegi un amplificator chiar și într-o zonă în care nu experimentezi des căderi de tensiune.

 

2. Folosește un controller bandă LED Wi-Fi

Cu siguranță nu este obligatoriu, și nu este o necesitate care condiționează utilizarea luminii LED. Însă este, fără doar și poate, o metodă garantată de a maximiza confortul utilizării benzilor LED pe suprafețe lungi.

Nu vei avea întotdeauna dispoziția sau cheful să te ridici din pat sau de pe fotoliul în care te-ai așezat confortabil, și să străbați întreaga lungime a holului, pentru a ajunge la capătul celălalt în care se află un controller fix și pentru a porni, opri sau seta lumina led.

Un controller bandă LED mobil, cu tehnologie Wi-Fi, te scapă de această bătaie de cap. Cu telecomanda în mână conectată în permanență la banda LED, poți schimba oricând ambientul sau culoarea, sau poți opri sau porni benzile LED în funcție de propriul plac, fără să te deplasezi nici măcar un milimetru.

 

3. Ia în considerare instalarea unui senzor de mișcare

Nu în ultimul rând, poți lua oricând în considerare instalarea unui senzor de mișcare, care va activa automat lumina LED dacă sunt detectați pași de-a lungul holului sau suprafeței întinse, fără a fi necesară aprinderea manuală din controller sau întrerupător.

 

Tu ce alte soluții ai mai folosi pentru a crește la maximum gradul de confort la utilizarea benzilor LED pe suprafețe lungi?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata