5 idei economice pentru delimitarea spațiului unei grădini

42

Grădinile sunt spații foarte practice, care ne permit să le amenajăm într-un mod cât mai atractiv, în concordanță cu preferințele noastre. Deși s-ar putea crede că este costisitor să amenajezi o grădină, în realitate există soluții economice care pot conduce la o amenajare deosebită, cu o delimitare perfectă a zonelor acesteia. Dacă ai nevoie de idei potrivite de delimitare a spațiului unei grădini, iată câteva sugestii potrivite pentru tine!

Garduri din plasă

Una dintre cele mai eficiente soluții pentru realizarea împrejmuirilor este folosirea plasei de gard împletite. Avantajele pe care le oferă plasa de gard împletită sunt majore, comparativ cu alte metode de împrejmuire.

Înainte de orice, gardurile din plasă permit o vizibilitate crescută asupra zonei împrejmuite, dar și posibilitatea de a permite zonei să „respire”, să facă schimb de temperatură cu exteriorul. 

De asemenea, plasa de gard împletită oferă rezistență și durabilitate, chiar și în cazul expunerii constante la intemperii. Mai mult, acest tip de plasă este o împrejmuire estetică, ce permite amenajarea zonei într-un mod deosebit, potrivit cu restul amenajării grădinii.

La nivel de preț, vei vedea că gardurile din plasă de gard împletită sunt mult mai ieftine decât alte împrejmuiri, lucru care poate ajuta atât la nivel de împrejmuire a suprafețelor mari, cât și în cazul suprafețelor mici. 

Împrejmuiri cu elemente din lemn

Gardurile din lemn sunt o soluție potrivită pentru delimitări de mici dimensiuni, cum ar fi gardurile mici de împrejmuire a rondurilor cu flori, a suprafețelor cultivate sau a gazonului. Lemnul poate fi vopsit și poți obține un aspect deosebit prin folosirea acestuia. În același timp lemnul poate fi folosit și simplu, natur sau băițuit, dacă se dorește o amenajare cât mai naturală a zonelor grădinii, cum ar fi, spre exemplu, în cazul stilului rustic de amenajare.

Lemnul este un material ieftin, astfel că un gard din lemn nu va aduce costuri foarte mari. Totuși, lemnul prezintă dezavantajul de a nu rezista foarte bine la intemperii, la șocuri sau la incendii, astfel că aceste aspecte trebuie avute în vedere înainte de achiziționare. 

Împrejmuiri din tablă

Pentru a delimita zonele grădinii tale poți folosi gardurile din tablă însă acestea nu sunt foarte estetice, în ciuda faptului că oferă un preț redus. Tabla de asemenea prezintă dezavantajul de a se încălzi foarte tare în timpul verii, lucru care s-ar putea să nu fie foarte benefic pentru plantele din grădina ta.

Palisade și gabioane

Palisadele pot fi realizate din blocuri mari de beton și pot constitui un mod bun de delimitare a spațiilor. Mai mult, gabioanele sunt o soluție foarte elegantă de delimitare, deoarece folosesc o combinație de piatră și elemente metalice care conlucrează perfect, oferind un aspect impunător. Gabioanele pot fi realizate la înălțimi medii, iar efectul este unul deosebit de estetic deoarece, prin folosirea pietrei ca element natural, aceste tipuri de împrejmuiri se asortează perfect cu spațiul exterior. 

Garduri vii

O soluție simplă și deloc costisitoare de amenajare a grădinilor este folosirea gardurilor vii. Acestea pot delimita perfect spațiile grădinii și se potrivesc perfect în orice stil de amenajare. Pentru că sunt realizate din arbuști și plante cățărătoare, gardurile vii nu fac notă contrastantă cu restul grădinii, astfel că aspectul va fi unul spectaculos, potrivit indiferent de tipul grădinii.

 

Alegerea unei delimitări potrivite a zonelor este foarte importantă pentru aspectul unei grădini. În același timp însă, este nevoie de găsirea unor soluții economice de delimitare. Acestea sunt doar câteva idei pe care oricine le poate pune în aplicare, astfel încât orice grădina să arate impecabil, iar delimitarea spațiilor să se facă într-un mod cât mai eficient. 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News