Alegerea unui opritor de ușă

16

Opritoarele de ușă sunt esențiale într-o casă atunci când vrei să împiedici ușa sau clanța să deterioreze peretele. Cu ajutorul acestora peretele din vecinătatea ușii își va păstra aspectul intact, fără să necesite vopsiri sau reparații periodice. Opritorul de ușă este inclus în categoria obiectelor mai degrabă utile decât estetice, însă fiind atât de des utilizate acestea au început să fie create cu diferite designuri astfel încât să se integreze frumos în orice tip de încăpere.

Iată tot ce ai nevoie să cunoști despre un opritor de ușă și cum poți să alegi acest obiect în funcție de nevoile tale.

La ce este bun un opritor de ușă?

Revenind asupra utilității acestui obiect micuț, datorită lui ușile nu se vor lovi de pereți atunci când sunt deschise cu putere din varii motive. Pe lângă faptul că peretele are de suferit încă de la prima lovitură, sunetul de ușă care lovește zidul este destul de neplăcut. În plus, nu doar peretele este cel care are de suferit de pe urma acestor loviri repetate, dar și ușa se va deteriora în timp.

Tipuri de opritoare

Opritoarele de ușă se găsesc acum în diferite mărimi și modele, cu dublă acțiune, dar și cu diferite metode de montare.

  • În ceea ce privește materialul opritorului, există opritoare din metal, din lemn sau plastic. De asemenea, dacă vrei ceva mai moale și categoric mai silențios, poți opta pentru un opritor de ușă din cauciuc sau din textil.
  • Tipul de montaj este și el de mai multe feluri, acesta se poate fixa fie pe perete, fie pe sol, cu ajutorul unui material dublu adeziv sau chiar cu șuruburi.
  • Opritor de ușă care blochează ușa într-o anumită poziție, oprind-o nu numai să se lovească de perete la deschidere, dar și care să o împiedice să se trântească de toc la închidere. Astfel, cu ajutorul unui astfel de opritor în cazul în care ușa stă deschisă și vine un curent puternic, aceasta va rămâne pe loc, în poziția în care ai așezat-o.

Opritoare de ușă pentru locuințe

Fără îndoială în interiorul casei este locul ideal în care vei vrea să alegi acele modele de opritoare care să se potrivească fiecărei camere în parte. Pentru dormitor și sufragerie poți alege un opritor din lemn, în nuanța mobilei din camera respectivă, pe când pentru baie, bucătărie sau hol te poți orienta către un opritor din metal.

Mai mult, dacă în casa respectivă există copii, aceștia vor trânti fără să vrea ușile, atât de perete cât și de toc. În aceste situații poți opta pentru un opritor de ușă mobil, din textil, cu un model haios, precum gnomii norocoși.

Opritoare de ușă pentru exterior

Opritoarele de ușă create special pentru exterior au două mari avantaje față de celălalte: nu ruginesc și se pot curăța extrem de ușor. Fără aceste două calități, opritorul de ușă montat la exterior, supus prafului, umezelii și schimbărilor de temperatură, ar trebui schimbat mult prea des.

Opritoare de ușă pentru spații comerciale sau birouri

În aceste zone se potrivesc foarte bine opritoarele din oțel inoxidabil, acestea fiind compatibile cu diferite tipuri de uși, de la cele metalice grele și până la cele fine din geam. Rezistente și eficiente, opritoarele de ușă pentru spații comune au un aspect simplu, elegant, și își duc la îndeplinire scopul fără să iasă în evidență. Pentru zonele cu trafic intens, se poate opta pentru un opritor de ușă care îmbină cu succes două materiale, precum cauciucul cu metal. În acest fel, opritorul respectiv va fi rezistent, silențios și cu un aspect elegant.

După cum poți observa, opritorul de ușă are o utilitate atât de mare, încât ar trebui folosit în orice spațiu în care vrei să protejezi deopotrivă pereții și ușile de lovituri care le pot deteriora aspectul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata