Amenajarea dormitorului

Chiar dacă dormitorul nu este o încăpere în care primim invitații, nu înseamnă că nu este una din cele mai funcționale încăperi din casă…are o vocație importantă în viața ta, te ajută să te relaxezi și să dormi după o zi lungă și obositoare. Ținând cont de aceste lucruri vei putea amenaja în mod corect dormitorul.

Gândește-te la lumină, intimitate, calm și odihnă. Gândește-te în egală măsură și la activitățile pe care le faci înainte de a te culca: citești o carte, meditezi, te uiți la televizor, te joci pe tabletă….aceste lucruri vor determina așezarea patului și ne vor oferi indicii cu privire la mobila pentru dormitor.

Mobila de dormitor trebuie să fie prezentă pentru a răspunde unei utilități speciale. Dacă mobila dormitor are o utilitate pentru tine, nu vei fi tentat să așezi obiecte peste tot prin dormitor, vei fi mai organizat și mai ordonat. Mobila de dormitor trebuie să aibă drept urmare o utilitate care să te ajute în viața de zi cu zi atât să te odihnești cât și să îți faciliteze viața de zi cu zi.

Dormitorul este un loc intim în care ne place să ne relaxăm, să ne odihnim, să petrecem momente frumoase în familie. Este un loc de relaxare, un spațiu care ne este propriu. Mobilele care înfrumusețează acest spațiu trebuie să fie favorabile relaxării și să ne faciliteze viața. Spre exemplu, noptiera va adăposti unele lucruri utile precum lampa sau cartea citită.

Fiecare piesă de mobilier pentru dormitor este special concepută pentru a-ți facilita viața. Dimineața când ești în întârziere spre exemplu sau să te ajute să te mai relaxezi puțin, oferindu-ți posibilitatea de a avea o grădină secretă în propria casă, propriul tău spațiu.

Dormitorul trebuie să beneficieze de un decor personalizat. Alege culori neutre și blânde pentru dormitor deoarece favorizează calmul și relaxarea. Recomandarea noastră este aceea de a nu zugrăvi pereții în roșu deoarece roșul este o culoare care favorizează activitatea creierului și nu ne ajută să regăsim calmul și liniștea. Pentru dormitor recomandate sunt culorile neutre.

Pe vremuri, numeroase erau persoanele care optau pentru stilul asiatic pentru a decora dormitorul. Actualmente, stiluri precum indonezian și african s-au impus. Recent, style city este un alt stil care s-a impus în dormitor dar și în alte încăperi ale locuinței. Ultimele tendințe arată reîntoarcerea naturalului în dormitor, stilul scandinav fiind cel mai potrivit în acest sens, deoarece atitudinea zen este în centrul acestui stil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata