Cum alegi un adeziv pentru mobilier? Afla de la experti

27

Adezivul este produsul pe care il poti utiliza pentru a lipi sau pentru a repara diverse obiecte, precum lemnul sau plasticul. In functie de nevoia ta, este indicat sa te asiguri ca achizitionezi cel mai bun produs.

De exemplu, in situatia in care ai de lipit marginea unui mobilier, atunci poti utiliza adezivi pentru cant.

Adezivi pentru cant

Pentru a te proteja de zgarieturi si pentru un design cat mai placut, producatorii de mobila lipesc de marginea acesteia diferite canturi. Acestea pot fi de tipul ABS, PVC, furnir sau melamina. Pentru aderarea cantului la mobilier, util este sa stii ca este necesar un adeziv. In acest fel, canturile lipite vor fi calitative. In comparatie cu o vopsea sau cu un lac, adezivul nu este vizibil, iar piesele lipite ofera rezistenta mare in timp.

Categorii de adezivi

Bine este sa stii ca, adezivii sunt impartiti in mai multe categorii in functie de rezistenta la apa si la umiditate. Astfel, daca vrei sa lipesti obiecte de exterior care stau in ploaie sau diverse obiecte din casa care stau intr-un mediu umed, precum mobila de bucatarie sau de baie, alege sa cumperi un adeziv potrivit. In felul acesta te asiguri ca produsul reparat nu se va dezlipi intr-un interval scurt de timp. In functie de rezistenta oferita, poti gasi in mediul on-line urmatorii adezivi:

  • adezivi de tipul D1 – daca ai nevoie sa lipesti diverse obiecte din lemn care nu sunt supuse factorului de umezeala, atunci achizitioneaza adezivul de tip D1;
  • adezivi de tipul D2 – este un adeziv pe care il poti utiliza la lipirea si imbinarea pieselor de lemn din interiorul casei;
  • adezivi de tipul D3 – daca este necesar sa repari treptele din casa sau usile, atunci adezivul de tip D3 este cel mai indicat;
  • adezivi de tipul D4 – este cel mai indicat tip de adeziv pe care il poti utiliza la exterior. Util este sa stii ca, il poti folosi pentru a repara ferestre, usi de exterior, garduri, obloane sau mobilier de gradina. Datorita rezistentei pe care o ofera la umiditate si intemperii, acest adeziv ii va asigura obiectului pe care il repari o durata lunga de viata. Mai mult, daca este necesar sa imbini diferite piese din mobilierul de bucatarie sau de baie, atunci tot acest adeziv iti poate fi recomandat.

Proprietati ale adezivului

Util este sa cunosti ca adezivii au in general proprietati asemanatoare. Ceea ce ii face diferiti este capacitatea acestora de a rezista la diferite temperaturi sau conditii de umiditate. Astfel, principalele proprietati se refera la densitate, aspect sau gradul de vascozitate.

Avantajele utilizarii adezivului

Adezivul este un produs care te poate ajuta atunci cand lucrezi cu lemnul sau vrei sa faci diverse reparatii. Acesta este perfect pentru imbinarea anumitor obiecte precum scaune, rafturi, sertare sau dulapuri. Nu trebuie sa-ti faci griji de aspect, deoarece daca aplici corespunzator stratul de adeziv, acesta nu se va observa. In mod normal este un produs incolor cu rezistenta crescuta.

Apeleaza la specialisti

In situatia in care ai de reparat un mobilier mare asa cum este cel de bucatarie, este indicat sa apelezi la specialisti. Acestia iti pot recomanda ce tip de adeziv este potrivit si te pot ajuta sa repari mobilierul. Important este sa verifici si eticheta produsului inainte de a-l cumpara, astfel incat sa te asiguri ca faci o investitie buna.

 

Pe site-ul klebrom.ro vei descoperi o gama variata de produse adaptate cu nevoile tale. De la adezivi pana la lac pentru lemn exterior de calitate, magazinul iti pune la dispozitie produse de bricolaj de calitate!

 

Date de contact:

E-mail: office@klebrom.ro

Telefon: 0726/ 159 136

0722/ 559 023

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata