Cum poți scăpa de facturi enorme la căldură iarna aceasta

Frigul de afară nu ne-a pătruns doar în oase, ci și în încăperile casei noastre, așa că trage o pereche de șosete groase în picioare și continuă să citești acest articol, care te va învăța cum să faci să reduci facturile la agentul termic în această iarnă. Știm cu toții că încălzirea unei locuințe nu este ușor de făcut, mai ales dacă vecinii din jurul apartamentului tău refuză să dea drumul la căldură la aceeași intensitate ca a ta, ceea ce înseamnă că va trebui să suplimentezi energia termică pierdută prin pereți, ca să ai o temperatură comodă și sănătoasă în interiorul casei tale. Există mici trucuri pentru a păstra căldura cât mai mult, pe care le poți afla în cele ce urmează.

Crează puțină umiditate

Știi senzația aceea de lipsă a aerului, atunci când ai făcut un duș fierbinte? Sau de căldură în exces într-o zi de august? De fapt, aburii și umiditatea îți crează această impresie, pentru că temperatura din baie sau de afară nu este atât de ridicată pe cât se resimte. Ca să „păcălești” puțin facturile la căldură, pune un vas de apă pe calorifer, câte unul în fiecare cameră, și las-o să circule sub formă de vapori prin încăpere, ca să îmblânzească temperaturile. În acest fel, poți păstra robineții caloriferelor la un nivel mai mic, drept urmare, vei avea mai puțin de plată la finalul lunii. Asta dacă ai norocul să locuiești într-un bloc care are montate repartitoare de căldură și nu plătești la paușal.

Câștigă-ți autonomia

Dacă nu ai simțit încă diferența între a avea o centrală termică și a depinde de regia autonomă de termoficare din orașul tău, află că ea este enormă. În primul rând, nu vei mai aștepta câteva minute bune, cât timp contorul de apă caldă se învârte, ca apa să se încălzească și să poți face un duș. Când ai centrală, temperatura apei crește în câteva secunde, deci câștigi și bani, dar și timp. Alt avantaj de a nu depinde de alții este acela că îți poți seta din termostat o temperatură ideală pentru tine și familia ta sau colegii de apartament, astfel încât nu ești nevoit să deschizi geamul în miezul iernii ca să te răcorești, pentru că furnizorii de agent termic trimit în calorifere temperaturi insuportabile, care îți vor arde nu numai aerul din camere, ci și buzunarele. În funcție de suprafața locuinței tale, în medie, prețul pentru agentul termic pentru două camere depășește 500 de lei, într-o lună friguroasă, pe când atunci când ai centrală, nu plătești mai mult de o sută de lei.

Fă un efort financiar o singură dată

Costurile pentru cumpărarea și montarea unei centrale termice, a caloriferelor și a țevilor nu este foarte mare, însă vei fi nevoit să faci un efort financiar. Investiția ți-o vei recupera foarte repede, când vei vedea diferența între o factură la gaz și una la termoficare. Dacă nu îți permiți să faci o investiție pentru a deveni independent de serviciile publice de agent termic, poți apela la un credit online rapid, adică să îți poți plăti centrala în rate.

Dacă nu crezi în diferențele de preț între cele două forme de încălzire a locuințelor, aruncă un ochi la avizierul blocului și te vei convinge imediat de faptul că cei care au ales centrala au facturile înjumătățite la întreținere.

Sursa foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata