Cum să alegi decorațiunile potrivite pentru grădina ta

Locul preferat pentru relaxare și odihnă este în grădină, pentru că ai amenajat un colț doar al tău, unde să stai cu o carte bună, sau să petreci o după amiază agreabilă în compania unor prieteni, la un ceai și-o șuetă. Dar ca toate acestea să aibă farmecul scontat, trebuie să alegi decorațiunile potrivite pentru grădina ta, în funcție de mărimea acesteia, de stilul peisagistic și de mobilierul de pe terasă.

Iată câteva sugestii ca să amenajezi cele mai frumoase grădini, unde să te simți în largul tău și totodată să-ți impresionezi oaspeții prin rafinament și originalitate:

Alege stilul grădinii și asortează decorațiunile

Grădina înseamnă mai mult decât o anexă a casei, reprezintă un spațiu agreabil, unde frumosul și utilul se îmbină într-un ambient relaxant. De aceea trebuie să alegi un stil unitar pentru amenajările peisagistice, în concordanță cu arhitectura casei. 

Dacă optezi pentru rustic, decorațiunile potrivite pentru grădina ta sunt ghivece smălțuite, cu muscate și cârciumărese, jardiniere în lăzi de lemn cu flori de câmp, taburete din trunchiuri de copaci, o roată de căruță, un plug vechi sau alte unelte tradiționale.

Pentru stilul vintage alege băncuțe din fier forjat cu ornamente sofisticate, perne cu huse textile, scaune balansoar realizate din lemn și sculptate cu motive romantice, scări de lemn sau de piatră pe care să așezi aranjamente de flori atent asortate.

Optează pentru decorațiuni de grădină naturale

Colțul tău de natură merită înfrumusețat cu flori și plante naturale, care să-i sporească farmecul și să-i pună în valoare miresmele. Alege ghivece cu plante aromatice, precum levănțică, cimbru, rozmarin, caprifoi.

Combină-le cu arbuști decorativi precum trandafiri sau liliac, pentru o simfonie de culori și arome. Din loc în loc plantează tufe de iasomie, răzoare cu petunii, zambile, crini sau bujori.

Pe cât de obișnuite îți par aceste soiuri, pe atât de spectaculoase sunt în decorarea grădinii, indiferent de anotimp. Studiază atent perioada de sădire și de înflorire, astfel încât să ai în permanență un peisaj bogat în nuanțe și miresme florale.

Combină materiale rezistente la intemperii și raze solare

Confortul în aer liber presupune folosirea unor materiale rezistente atunci când construiești mobilierul de terasă și decorațiunile pentru grădină.

Combină materiale rezistente și texturi impermeabile, pentru că scaunele, masa, băncuțele și celelalte piese pe care le folosești în curte sunt expuse la ploi, vânt, îngheț și dezgheț, soare puternic și alte fenomene meteo.

Alege mobile pliabile și amenajează un loc în garaj sau o debara specială pentru păstrarea lor pe timpul iernii. Folosește și decorațiuni din piatră, fier forjat și lemn tratat cu lacuri speciale, astfel încât să ai grădina aspectuoasă și în anotimpul hibernal.

Folosește decorațiuni luminoase pentru grădini feerice

Pe timpul zilei grădina este înfrumusețată de soare, iar toate elementele vegetale și decorurile sunt puse în valoare de lumina naturală. Noaptea este necesară amplasarea unor decorațiuni luminoase: ghirlande cu beculețe, plase cu leduri, lămpi solare, felinare, lampadare și alte articole de grădină precum sunt piesele de bricolaj de la Doraly, special concepute pentru terase romantice, curți interioare retro și grădini feerice, perfecte pentru petreceri în aer liber.

Decorurile din lumini se potrivesc pentru orice stil de amenajare a grădinii și scot în evidență frumusețea lucrărilor peisagistice, adăugând un plus de emoție și de atmosferă festivă.

 

Alege decoruri de grădină originale, potrivite cu elementele de mobilier, cu plantele și florile de pe terasă. Astfel te vei bucura pe deplin de oaza ta de relaxare, unde să te simți ca-n vacanță, chiar la tine acasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata