Cum să cultivi propriile legume în grădina ta!

24

Cele mai multe produse disponibile în magazinul alimentar astăzi au parcurs mii de kilometri pentru a ajunge acolo și ar fi putut fi cultivate într-un sol sărac în nutrienți, cu o mulțime de pesticide. De ce să nu te bucuri de produse organice, fără pesticide, din propria ta curte? Un pic de pregătire și întreținere pe parcursul sezonului de creștere și nu vei mai cumpără niciodată din market!

Iată 5 sfaturi pentru a începe propria grădină de legume:

  1. Alege locația 

Cultivarea legumelor și ierburilor începe cu alegerea celui mai însorit și mai cald loc din curtea ta. Plantele  vor avea nevoie de cât mai multă lumină solară pentru a-și maximiza creșterea și, în mod ideal, ar trebui să fie protejate de orice vânt puternic. Reține ce zone din curtea ta  îndeplinesc aceste condiții, chiar dacă înseamnă să combini legumele cu plantele obișnuite. Un loc bun este adesea chiar lângă casă, unde peretele din spate va ajută să iradieze, deci încălzește, și oferă adăpost de vânt.

  1. Pregătește solul

Dacă îți plantezi legume în pământ, vei dori să modifici solul cu niște compost organic. Dar, de departe, cea mai rapidă modalitate de a perfecționa solul este utilizarea jardiniere înălțate sau recipiente umplute cu un amestec egal de pământ vegetal, mușchi de turbă, vermiculit și compost organic. Solul liber și fertil va încuraja o înrădăcinare puternică și un acces mai mare la îngrășământ și apă, ceea ce va face plante mai sănătoase și mai delicioase.

  1. Alege-ți plantele

Selectează  o varietate de legume și ierburi preferate și distanțează-le  în funcție de instrucțiunile de pe etichetă. Nu există reguli – doar urmează-ți papilele gustative.  Castraveții și dovleceii pot fi cultivați într-un spalier sau plasă, iar o plantă mai stufoasă poate fi cultivată dedesubt. Asigură-te că oferi sprijin plantelor înalte în creștere, cum ar fi roșiile, cu o cușcă sau plasa.

  1. Hrană și apă

Apă, apă, apă și mai multă apă. Grădina de legume are nevoie de o “baie” bună în fiecare zi sau chiar două, cu excepția cazului în care plouă. Legumele și ierburile nu sunt deosebit de iertătoare când vine vorba de seceta, mai ales odată ce au început să fructifice.

Asigură-te că urmărești aceste plante și menține-le bine  hidratate. Dacă utilizezi containere sau grădini înălțate, vei dori, de asemenea, să adaugi periodic îngrășământ în sol. Îți recomandăm hrană vegetală complet naturală, pe bază de soia. O folosim la plante de mai multe soiuri. Nu îți arde plantele și este o alternativă naturală la îngrășămintele chimice.

  1. Elimină dăunătorii

Este o luptă fără sfârșit pentru a împiedica dăunătorii să îți mănânce legumele delicioase! Poți încerca să plasezi un vas de mică adâncime cu apă cu săpun sau bere lângă baza plantelor pentru a atrage și apoi a îneca buruienile plictisitoare.

Sau încearcă să plantezi anumite plante precum gălbenelele pentru a le distrage atenția de la legume. Și nu uită să îți recoltezi legumele imediat ce sunt gata de mâncare. Nimic nu este mai atractiv pentru un dăunător decât o roșie coptă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata