Cum transformăm hidroizolația unui acoperiș într-o lucrare de neuitat?

21

Probabil cel mai predispus spațiu la probleme din cauza apei și a precipitațiilor este acoperișul. Acesta, fie el descoperit sau nu, se află în directa acțiune a fenomenelor meteo, aducând deseori probleme ultimelor etaje ale clădirilor. Din fericire însă, există procesul de hidroizolatii acoperis, proces ce ne ajută în eliminarea parțială sau completă a acestor probleme, oferind o durată de viață mai mare clădirilor.

Hidroizolarea este de fapt procesul prin care se aplică straturi de protecție a pereților unei clădiri. Aceste straturi pot fi sub forma unor membrane, pot fi turnate sau transformate în zone recreative pe care dacă le vedem ni le dorim în propria casă. Acesta este și cazul tipurilor de hidroizolatii acoperis pe care urmează să le discutăm în următoarele rânduri, acoperișul fiind cel mai ofertant spațiu pentru astfel de lucrări.

 

Hidroizolația simplă a acoperișului

Acesta este procesul ce trebuie urmat pentru prima dată, chiar și în scenariile următoare, el fiind pasul de bază și cel mai important al siguranței acoperișului. Acest pas presupune plasarea unor membrane impermeabile pe suprafața exterioară a acoperișului. Aceste membrane au proprietatea de a nu permite apei să se infiltreze, motiv pentru care structura clădirii devine mult mai protejată. Această simplă hidroizolație poate fi lăsată așa în cazul în care nu se va circula pe acoperiș sau dacă nu vrem să acoperim suprafața clădirii cu un acoperiș din tablă.

 

Acoperiș transformat în terasă circulantă

Tot din procesul de hidroizolații acoperiș face parte și realizarea teraselor circulante. Pasul principal pentru realizarea acestora a fost deja prezentat, însă, pentru o terasă circulantă avem nevoie de mai multe finisaje, precum și de o podea rezistentă pe care să se poată circula cu ușurință. Astfel, apare în joc montarea sau vărsarea unor pardoseli, de cele mai multe ori de tip poliuretanic, peste stratul de bază al hidroizolației. Acest strat este plăcut la vedere, dar și rezistent la circulație și la condiții nefavorabile, terasa fiind aflată în aer liber.

 

Acoperiș transformat în loc de relaxare

Nu în ultimul rând, avem cel mai complica, dar și cel mai frumos, proces de realizare a unei hidroizolații acoperiș. Aici vorbim despre acoperișurile sau terasele ce se transformă în spații de relaxare și aduc spațiile verzi la înălțime. Astfel, stratul de protecție va fi unul mai gros, oferind astfel posibilitatea montării de gazon, dar și de plante, oferind senzația unui spațiu verde deschis. În aceste cazuri, pentru spațiile circulabile se poate merge pe pardoseală turnată, dar și pe structuri lemnoase, structuri ce trebuie întreținute cu ajutorul lacurilor corespunzătoare.

 

La cine apelez pentru astfel de servicii?

Dacă vă surâde ideea de acoperiș verde sau de terasă circulabilă, toate acestea fiind realizate prin protejarea acoperișului prin serviciile de hidroizolatii, avem o recomandare pentru dumneavoastră. Hidroizolații Terase sunt o firmă care se ocupă de lucrări de tipul celor prezentate.

Vasta pregătire a acestora în domeniu face ca orice lucrară să strălucească și să ducă la rezistențe de zeci de ani, clădirile fiind protejate prin ajutorul lor. Dacă doriți să îi contactați, o puteți face fie prin una din modalitățile afișate, dar și intrând pe site-ul lor hidroizolații-terase.ro. Aici veți găsi un formular de contact în urma căruia veți fi contactat cu privire la detaliile lucrării pe care o aveți în vizor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News