Montarea unei balustrade la intrarea în locuință: 4 idei

11

De cele mai multe ori, atunci când vrem să ne înfrumusețăm locuințele, pierdem din vedere faptul că frumusețea stă, de fapt, în cele mai mici detalii. Astfel, uneori, chiar și cele mai mici lucruri pot scoate în evidență un cămin, așa că îți prezentăm câteva idei de montare a unei balustrade la intrarea în locuință care vor schimba aspectul casei. 

Folosește o balustradă metalică pentru un aspect modern

Materialele de construcții în forma lor cunoscută pot fi o bună opțiune pentru amenajarea balustradelor. Spre exemplu, poți folosi țeava rectangulară pentru a amenaja o balustradă și să confecționezi din același material și susținerile necesare mâinii curente și a rigidizărilor.

Rezultatul final îți va încânta privirea deoarece, în simplitatea sa, amenajarea evidențiază caracterul locuinței tale și îi scoate în evidență frumusețea. Țeava poate fi vopsită, dacă ai nevoie de o culoare specială, astfel că poți amenaja după bunul plac fără a mai fi nevoie să investești foarte mulți bani în materiale mai scumpe. 

Balustradele metalice îți oferă și posibilitatea de a amenaja spațiul ca un parapet, care oferă un grad amplu de siguranță, mai ales în cazul utilizării acesteia de către copii. Spațiile dintre suporții metalici pot fi umplute cu sticlă, bare metalice prelucrate, policarbonat sau alte materiale de acoperire.

Folosește o balustradă din fier forjat pentru un aspect clasic

Dacă nu vrei să te complici și să folosești foarte multe materiale, dar și dacă intenționezi să obții un aspect inedit al amenajării, atunci balustradele din fier forjat sunt cea mai bună soluție. Fierul forjat poate fi modelat cu ușurință astfel încât să ajungă în forma dorită și adesea poate fi folosit și în combinație cu alte materiale precum lemnul sau piatra naturală.

Fierul forjat însă, datorită faptului că necesită procedee de prelucrare, are și un cost mai mare față de alte variante de amenajare. Din acest motiv, de multe ori, el este o soluție doar dacă și bugetul permite o amenajare de acest tip.

Balustrade din lemn pentru un aspect rustic

Balustradele pot fi realizate din lemn, fiind o opțiune deosebit de estetică de amenajare. Totuși, lemnul este un material care necesită protecție și tratamente la nivelul suprafeței, deoarece este expus condițiilor climatice și utilizării frecvente. 

Balustradele din lemn necesită vopsire și lăcuire pentru protecție, dar și rigidizări speciale, care să asigure stabilitate structurii. De asemenea, lemnul poate fi vopsit și amenajat astfel încât să asigure un aspect deosebit, dar trebuie verificat din când în când pentru a te asigura că umezeala, mucegaiul sau cariile nu afectează structura construită.

Amenajarea balustradei în funcție de stilul casei

Pentru a amenaja un anumit tip de balustradă ar trebui să iei în calcul și stilul casei tale dar și modul în care vrei ca aceasta să se integreze în peisaj. Alege materialul din care vei realiza balustrada având în vedere culoarea de fond a casei și alte elemente specifice de amenajare. Este important ca balustrada să nu facă notă discordantă cu restul locuinței și să scoată în evidență frumusețea acesteia prin detalii de bun gust. Poți alege chiar și o combinație de materiale, de la piatră la elemente din rășină epoxidică sau orice poate schimba în totalitate aspectul balustradei tale.

 

Nu uita că orice tip de balustradă trebuie încastrată foarte bine în beton, pentru a avea garanția că este stabilă și sigură pentru a fi utilizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata