Ce spune anunțul de angajare despre o companie

Anunțul de angajare este, în multe cazuri, primul contact pe care un viitor angajat îl are cu viitorul angajator.  Nu e de mirare că, la o simplă căutare pe internet, descoperi o multitudine de articole despre ce să conțină anunțul de angajare ideal. Înainte să aplice la un job, un candidat analizează informațiile pe care anunțul le oferă dar citește și printre rânduri, ce spune anunțul de angajare despre companie și cultura organizațională.

 

Dacă la interviu auzim frecvent întrebarea “De ce consideri că ești potrivit pentru poziție?” din partea recrutorului, ea ar trebui să primească răspuns și de la angajator. Ca orice relație de colaborare, potrivirea vine din ambele direcții. Iar dacă ea nu există e mai bine să ne dăm seama de la început, decât să trecem printr-un proces anevoios și uneori traumatizant, în care încercăm să ne adaptăm într-un mediu incompatibil.

Ce spune afișarea salariul în anunțul de angajare

 

Conform unui sondaj BestJobs despre ce îi determină pe români să își schimbe locul de muncă, 96% au spus că vor să vadă salariul în anunțurile de angajare și 44% dintre cei care caută noi oportunități ezită să aplice la joburile care nu au salariul afișat, pe motiv că oferta salarială ar putea să fie sub nivelul pieței.

 

Când știe oferta salarială din descrierea anunțului, un candidat își dă seama unde se situează financiar, dacă are sens să aplice la job și simplifică întreg procesul de recrutare. Companiile care aleg să specifice salariul în anunțurile de angajare își asumă un nivel de salarizare conform cu realitatea din industrie, preferă eficiența și respectă timpul angajaților. De regulă, astfel de companii au valori organizationale precum transparență, egalitate de șanse și nediscriminare.

Ce spune descrierea activității în anunțul de angajare

 

Atunci când citești un anunț de angajare ar trebui să primești toate informațiile relevante despre activitățile de zi cu zi la job. Asta te ajută să-ți dai seama dacă competențele și abilitățile tale se potrivesc cu profilul jobului, care este rolul tău în echipă, ce oportunități de creștere și învățare există. Totodată o fișă a postului clară ajută și echipa să înțeleagă care este rolul noului coleg, care sunt lucrurile pe care el o să le facă și care sunt limitările.

 

Într-un interviu, consilierul în carieră Ana Nicoleta Zafiu explică faptul că autenticitatea în anunț este ceea ce îi face pe candidați să aplice, iar un anunț de angajare neclar îl va pune pe angajator în situația de a nu putea susține în cadrul interviului informațiile comunicate, candidații nu vor înțelege atribuțiile jobuli iar așteptările privind contextul organizațional nu se vor alinia. Asta va duce la mai interviuri ratate și mult timp pierdut.

Ce spune anunțul de angajare foarte scurt

 

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care un angajator le poate face în redactarea unui anunț de angajare este un anunț foarte scurt, în care nu sunt trecute toate responsabilitățile postului. Un candidat nu o să înțeleagă prea multe și nu va putea ajunge la o concluzie, dacă să aplice sau nu. Astfel de anunțuri dau impresia că angajatorul nu a dedicat prea mult timp, eventual a postat jobul pe fugă. Asta ar trebui să te pună pe gânduri, ce tip de mediu organizațional există în companie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata