De ce să apelezi la o firmă de recrutări personal asiatic?

31

Recrutarea de personal din Asia reprezintă o variantă eficientă pentru angajatorii care nu reușesc să ocupe posturile disponibile cu angajați români, cetățeni ai statelor membre UE sau ai Spațiului Economic European. Deși procedura de recrutare este mai complexă, beneficiile aduse de personalul asiatic nu pot fi neglijate.

Dacă nu ai găsit persoane cetățene UE și SEE pentru posturile vacante și te-ai decis că personalul asiatic este cel mai potrivit pentru posturile respective din cadrul companiei tale, cu ajutorul agenției Leading Global Recruitment (LGR) poți trece mult mai ușor peste procedurile de recrutare.

Firmele cu experiență oferă servicii complete de recrutări personal Asia, ceea ce înseamnă că pe lângă procesul selectiv de recrutare, vei beneficia de consultanță și asistență în vederea obținerii tuturor avizelor și documentelor necesare pentru angajare. De asemenea, agenția îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie în scurt timp, fără să fii nevoit să cauți răspunsurile în diverse părți. Deși rareori se întâmplă, atunci când un angajat din Asia nu corespunde cerințelor postului, agenția face tot posibilul să găsească o persoană capabilă care să îi ia locul.

Colaborând cu o agenție specializată în recrutarea personalului din Asia, procesul de angajare devine automat mai ușor.

Cum poți să recrutezi?

Dacă alegi să colaborezi cu firme profesioniste, procedura de recrutare va fi structurată pe câțiva faci simpli. Pentru început se vor stabili pozițiile disponibile și profilul candidaților ideali. Mai apoi, se va începe procesul propriu-zis de recrutare. Se va face o selecție a candidaților, după care se vor organiza interviuri online între cei doi beneficiari.

Abia după ce au fost selectați candidații pentru ocuparea posturilor se vor demara procedurile pentru angajare și se vor face pașii necesari pentru obținerea vizelor. De altfel, firma de recrutare se va ocupa de achiziționarea biletelor de avion pentru viitori angajați, de căutarea unor unități de cazare pentru personalul asiatic în limita bugetului disponibil, logistică și ce mai e necesar.

Optează pentru companiile care îți oferă servicii complete de recrutări personal Asia, astfel încât să scapi de grija timpului și a documentelor de care trebuie să te ocupi.

De ce trebuie să ții cont când decizi să aduci muncitori din Asia?

Când aduci muncitori din Asia trebuie să ții cont de câteva aspecte. Și anume:

  • Nu poți angaja personal din Asia dacă locurile vacante pot fi ocupate de cetățeni ai României, statelor membre UE și SEE. Pentru a face angajări cu personal non UE trebuie să faci dovada faptului că nu ai reușit să ocupi posturile disponibile respective;
  • Trebuie să obții un aviz de angajare eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, viza de lungă ședere și permisul unic de ședere;
  • Salariul acordat muncitorilor din Asia trebuie să fie echivalent cu salariul minimul pe economie al României;
  • Pentru a angaja personal din Asia trebuie să NU ai antecedente cu privire angajarea fără contract de muncă în ultimii trei ani;
  • Trebuie să ai achitate toate taxele către stat la zi pentru a putea face angajări cu personal din Asia;
  • De asemenea, trebuie să le asiguri angajaților cazare, să ți cont de dreptul la odihnă și de celelalte drepturi ale angajaților așa cum este impus prin lege și să oferi condiții de muncă optime.

De ce să recrutezi personal din Asia?

Personalul asiatic este bine pregătit în diverse domenii, precum în HoReCa, industria auto, producție, curățenie, îngrijire, industria textilă, construcții și nu numai. Muncitorii din Asia sunt persoane loiale, apreciază oportunitatea primită de a lucra în condiții mai bune decât în propria țară, sunt disciplinați, responsabili și au o etică a muncii foarte dezvoltată. Fiindcă sunt recunoscători pentru că au posibilitatea de a-și susține financiar mai bine familiile, își dau interesul să-și îndeplinească sarcinile, respectă procedurile din cadrul firmei și sunt implicați total în ceea ce fac.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata