Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe îşi reia activitatea

Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe, închisă la finele lunii februarie în urma retragerii licenţei de fabricaţie, îşi va relua activitatea la începutul săptămânii viitoare.

Preşedintele sindicatului, Sandor Csaba a declarat că marţi (6 aprilie 2010) au fost scoase sigiliile de pe maşinile de producţie şi depozitele de materie primă, iar pe 12 aprilie se va relua activitatea.
Acesta a menţionat că în decurs de o lună, cât fabrica a stagnat, s-a pierdut o cotă din piaţă, prin urmare doar o parte dintre cei 103 de muncitori trimişi în şomaj tehnic vor fi rechemaţi la lucru. ‘Acum discutăm câţi oameni vor reveni la lucru. Probabil că vor fi şi disponibilizări…’, a declarat liderul sindical.

Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde s-au fabricat ani de zile ‘legendarele’ ţigarete ‘Carpaţi’, ‘Snagov’ şi ‘Mărăşeşti’, a rămas în luna februarie fără licenţă de fabricaţie ca urmare a reactivării unei ‘datorii istorice’ către bugetul de stat, ce data dinainte de privatizare.
Conducerea fabricii susţine că, potrivit înţelegerii făcute cu AVAS şi Ministerul Finanţelor, şi-a respectat angajamentul privind plata eşalonată a datoriilor şi a realizat programul investiţional prevăzut.

Fabrica îşi va relua activitatea în baza unei sentinţe pronunţate recent de Curtea de Apel Bucureşti, care a suspendat decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de ridicare a autorizaţiei de antrepozit fiscal la firma Galaxy Tobacco, fosta Societate Naţională Tutunul Românesc.
Avocaţii firmei Galaxy Tobacco au declarat că decizia nu este definitivă, dar permite practic reluarea producţiei. Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe, singura care mai produce ţigări româneşti, are o vechime de 113 ani şi a fost privatizată în urmă cu 6 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata