În 60 de zile încep disponibilizările din agenţiile reorganizate

Executivul a aprobat, miercuri (18 noiembrie 2009), in sedinta, 65 de hotarâri de Guvern necesare pentru punerea in aplicare a Legii privind reorganizarea agentiilor guvernamentale, dupa intrarea in vigoare a acestora urmând sa se realizeze incadrarea personalului institutiilor desfiintate, dar si disponibilizarile, a anuntat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

“O hotarâre de Guvern se raporteaza la mai multe structuri. A fost cazul unei hotarâri de Guvern care s-a raportat la organizarea a 12 structuri aflate in subordinea Ministerului Educatiei”, a explicat Muntean aprobarea a 65 de HG-uri pentru 112 agentii.
Ea a mentionat ca unul dintre obiectivele Legii de reorganizare a agentiilor guvernamentale il constituie reducerea cheltuielilor cu salariilor personalului din aceste institutii.
Legea prevede ca personalul institutiilor desfiintate va fi incadrat in limita posturilor aprobate pentru institutia care preia activitatea acestora, a precizat aceasta.

“În termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a actelor normative aprobate astazi de Guvern se vor realiza incadarea personalului in limita numarului de posturi aprobat si pe noile functii din institutia care il preia, stabilirea drepturilor salariale si disponibilizarile”, a mai spus purtatorul de cuvânt al Guvernului.
Aceasta a afirmat ca in cazul disponibilizarile vor fi respectate toate prevederile legale, urmând a fi acordate salarii compensatorii in functie de vechimea in munca si de prevederile contractului colectiv de munca. Legea de reorganizare a agentiilor vizeaza desfiintarea a 112 institutii, fiind vorba de aproape 9.000 de posturi restructurate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata