Premierul Ponta a inaugurat împreună cu ambasadorul Germaniei şantierul noii fabrici Daimler de la Sebeş

Premierul Victor Ponta a participat vineri, 4 aprilie, la Sebeş, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor de construcţie a unei noi unităţi de producţie a pieselor auto, Star Assembly, eveniment ce marchează începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate în România de către Daimler, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă.

În cadrul ceremoniei, primul-ministru al României, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer, directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, Peter Schabert, primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, au introdus câte un obiect simbolic într-un tub care a fost amplasat în piatra de temelie. Obiectele simbolice respective au fost planul de construcţie a noii unităţi de producţie, un layout general, un ziar local din 4 aprilie, diploma de aşezare a primei pietre de temelie şi câteva monede.

Pe piatră a fost prinsă o plăcuţă pe care aceştia s-au semnat şi au prins câte un şurub.

Constructorul auto german Daimler a anunţat în aprilie 2013 că intenţionează să investească în România, pentru producţia unei noi generaţii de cutii de viteze automate pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz, mai mult de 280 de milioane de euro. În total, compania plănuieşte investiţii de peste 300 de milioane de euro.

‘De peste 10 ani, Star Transmission continuă să fie un partener de încredere al locaţiilor noastre producătoare de sisteme de transmisie din Germania. Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei si colaborării excelente cu Star Transmission, opţiunea pentru asigurarea capacităţilor necesare de asamblare suplimentară, într-o manieră flexibilă, este de a extinde activităţile din România’, a explicat, în aprilie 2013, directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, Peter Schabert.

În iulie 2013, concernul german a inaugurat la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investiţie de 30 de milioane de euro, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă. Cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes se montau anterior exclusiv în Germania.

La începutul acestui an a avut loc inaugurarea oficială a unităţii de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, o investiţie de aproape 40 de milioane de euro. Prin această investiţie s-au creat 150 de locuri de muncă, angajaţii beneficiind anterior de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim.

Potrivit unui comunicat transmis presei la vremea respectivă de SC Star Transmission, extinderea capacităţilor de producţie de la Sebeş sprijină producţia suprasolicitată din Germania. ‘Nu există diferenţe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania şi una produsă în România’, a menţionat, în ianuarie, Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.

Vineri, concernul german Daimler a inaugurat la Sebeş lucrările de construcţie pentru unitatea Star Assembly, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz.

După un parteneriat de şase ani între SC Cugir SA şi ‘Daimler Chrysler AG’, în ianuarie 2001 au fost puse bazele societăţii SC Star Transmission Cugir SRL, în a cărei structură concernul german a deţinut la început 51%. Societatea a pornit la drum cu un capital de 2,5 milioane de euro. De la data asocierii, structura capitalului social a suferit modificări, trecând prin 56% — Daimler AG, respectiv 44% — Uzina Mecanică Cugir în anul 2006, pentru a se ajunge în 2010, după majorarea de capital făcută de către Daimler AG, la un procentaj de 78,28% — Daimler AG şi 22,72% — Uzina Mecanică Cugir.

În 2013, asociatul majoritar a luat decizia ca STC să fie 100% parte a concernului Daimler AG şi a achiziţionat întreg pachetul de părţi sociale deţinut de către Uzina Mecanică Cugir. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata