Primarul comunei Sascut, doi oameni de afaceri băcăuani şi trei salariaţi ai E.ON Moldova, reţinuţi pentru 24 de ore

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanță de reținere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind cercetat pentru acte de corupție, împreună cu alte 13 persoane, oameni de afaceri și salariați ai S.C E.ON Moldova, aduși la audieri în cursul aceleiași zile, după efectuarea a 14 percheziții domiciliare în municipiile Bacău și Iași, au declarat surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit acestora, mai primiseră până luni seara, la ora 22,00, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în același caz Ciprian Anisei, Claudiu Popovici și Marius Bogdan Chitescu, persoane având funcții de conducere și control în cadrul societății comerciale E.ON Moldova S.A, proprietarii firmelor Elitemob și Anca Rom din Bacău, Denis Chiriac, respectiv Ștefan Andrieș, suspectați că au contribuit la furt de energie electrică.

Cele șase persoane reținute vor fi prezentate instanței, marți, 6 mai, cu propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile, au declarat surse din rândul anchetatorilor. Luni seara, la orele 22,00, audierile celorlalte persoane aduse la sediul Parchetului continuau.

„Există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 — aprilie 2014, suspecții se fac vinovați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu, urmărind obținerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane”, susțin sursele citate.

Acestea au precizat că vor fi oferite public detalii suplimentare cu privire la actele procedurale efectuate în acest caz „atunci când împrejurările anchetei vor permite”.

Referindu-se la acest caz, Departamentul de comunicare al E.ON România precizează, într-un comunicat , faptul că fiind vorba despre o anchetă în derulare, conducerea firmei se abține de la alte comentarii, până la o decizie definitivă a justiției”, dar că „a pus la dispoziția procurorilor toate informațiile solicitate necesare pentru derularea investigației”.

„Având deplină încredere în justiția din România, E.ON va continua să coopereze cu autoritățile statului pentru bunul mers și finalizarea investigației”, se arată în comunicat.

E.ON România mai menționează că „aplică o politica de toleranță zero în ceea ce privește furturile de energie electrică” și că „este atât în interesul consumatorilor, cât și al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit și pedepsit, conform legilor în vigoare”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata