Toyota România începe o campanie de rechemare în service a 12.500 de vehicule

Compania Toyota România a lansat, marţi, acţiunea de rechemare în service a unui număr de 12.500 de autovehicule vândute, cu posibile defecţiuni la pedala de acceleraţie, după ce constructorul nipon al mărcii a declanşat o acţiune similară la nivel mondial, informează un comunicat al companiei.

Posesorii acestor vehicule vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care au achiziţionat maşina, prin care vor fi invitaţi pentru programări în service. Verificarea unei maşini va dura aproximativ 30 de minute, costurile urmând să fie suportate de companie.
Campania de rechemare este o măsură preventivă ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de către producător (Toyota Motor Europe), chiar dacă posesorii acestor maşini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleraţie sau dacă maşina nu prezintă problema respectivă.

În România, la fel ca şi în Europa, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfunctionalităţi la nivelul pedalei de acceleraţie. La modelele incluse în acţiunea de rechemare există posibilitatea ca pedala de acceleraţie să rămână blocată mecanic într-o poziţie parţial apăsată sau să revină lent la poziţia normală.
În ceea ce priveşte acţiunea de rechemare în service anunţată la nivel internaţional pentru modelul Prius, Toyota România menţionează că, la nivel naţional, au fost comercializate şapte unităţi din actuala generaţie Prius, ce vor fi verificate în conformitate cu procedura stabilită la nivel internaţional.

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunţat rechemarea la service a aproximativ jumătate de milion de automobile hibride, printre care şi modelul de succes Prius, din cauza unor probleme la sistemul de frânare, aceasta fiind a treia mare retragere de pe piaţă anunţată de Toyota după luna septembrie 2009 şi o nouă lovitură pentru reputaţia celui mai mare constructor auto mondial, transmite Reuters.

Toyota este deja în atenţia autorităţilor după ce a emis două rechemări la service pentru peste 8 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial din cauza unor probleme cu pedala de acceleraţie şi covorul care blochează pedala de acceleraţie.
Potrivit documentelor consultate de Reuters, Toyota va retrage de pe piaţă un total de 436.000 de automobile hibride (modelele Prius 2010, Prius PHV (plug-in hybrid), SAI şi Lexus HS250h) dintre care 223.000 de unităţi în Japonia şi 213.000 în afara Japoniei, dintre care 150.000 în America de Nord.

Din cele 436.000 automobile hibride rechemate la service, aproximativ 199.666 sunt automobile marca Prius. Modelul Prius este cel mai vândut automobil hybrid din lume, cu 1,5 milioane exemplare vândute de la lansarea primei versiuni în 1997 şi până la finele lunii august 2009. Cel mai nou model, Prius 2010, este vândut în aproape 60 de ţări cu vânzări cumulate de aproximativ 350.000 de unităţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata