Compania de cercetare ”Institutional Investor” plasează Grupul Intesa Sanpaolo în fruntea băncilor europene

Grupul Intesa Sanpaolo ocupă primul loc printre băncile europene și a fost desemnata cea mai bună companie italiană în clasamentul din 2021, pentru relațiile cu analiștii financiari și investitorii instituționali, precum și pentru aspectele ESG.

Compania de cercetare ”Institutional Investor” a acordat Grupului Intesa  Sanpaolo, pentru 2021, următoarele premii:

Intesa Sanpaolo: cea mai bună bancă europeană și cea mai bună companie italiană pentru relații cu analiști financiari și investitori instituționali și pentru aspecte ESG

Carlo Messina: confirmat al doilea an consecutiv ca cel mai bun CEO din rândul băncilor europene

Stefano Del Punta: confirmat al doilea an consecutiv ca cel mai bun CFO

Marco Delfrate: confirmat al doilea an consecutiv ca cel mai bun profesionist în relații cu investitorii.

Clasamentele realizate de ”Institutional Investor” se bazează pe rezultatele unui sondaj amplu, realizat în rândul a aproximativ 2.000 de analiști financiari și investitori instituționali, reprezentând peste 900 de companii și sunt dovada aprecierii puternice a comunității internaționale pentru atenția deosebită acordată de bancă aspectelor din aria ESG, recunoscând în același timp și valoarea întregii echipe de management, ai cărei membri au fost mult timp în fruntea preferințelor investitorilor din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo a fost singura instituție italiană listată în 2020 în catalogul „Cele mai onorabile companii” pentru calitatea relațiilor cu investitorii, datorită recunoașterii calității echipei de management, în ciuda momentului extrem de greu,  marcat de pandemia COVID-19, în timpul căruia liderii de afaceri din întreaga lume au fost obligați să ia decizii dure în timp ce încercau să-și conducă companiile.

“Institutional Investor“ este o companie de cercetare specializată, independentă, cu o reputație remarcabila în rândul analiștilor financiari și al investitorilor instituționali, care activează pe piață de peste patruzeci de ani.

Grupul Intesa Sanpaolo

Grupului Intesa Sanpaolo prima bancă din Italia și una dintre cele mai solide și mai profitabile bănci din Europa. Oferă servicii bancare comerciale, de investiții corporate, gestionarea activelor și servicii de asigurari.

Grupul Intesa Sanpaolo are aproximativ 14,7 milioane de clienți în Italia, care sunt ajutați atât prin canale digitale, cât și prin canale tradiționale. Băncile subsidiare internaționale ale Grupului deservesc 7,1 milioane de clienți, cuprinzând banci care operează în sectorul bancar comercial în 12 țări din Europa Centrală de Est și din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord și o rețea internațională de specialiști în sprijinul clienților corporativi din 26 de țări. Intesa Sanpaolo este considerată una dintre cele mai durabile bănci din lume.

Pentru Grup, crearea de valoare înseamnă a fi un motor pentru creștere, atât în ​​beneficiul societății, cât și al economiei. Având în vedere preocupările de mediu, Grupul a înființat un fond de 6 miliarde de euro pentru Economia Circulară. Intesa Sanpaolo sprijină proiecte majore de incluziune economică și de reducere a sărăciei, inclusiv un fond de impact de 1,5 miliarde de euro pentru împrumuturile disponibile grupurilor sociale care se luptă să aibă acces la credit. Intesa Sanpaolo are un nivel ridicat de implicare în inițiativele culturale, organizate de bancă sau în colaborare cu alte entități din Italia și din străinătate. Acestea includ expoziții permanente și temporare care prezintă impresionantul patrimoniu artistic al Băncii la Gallerie d’Italia, muzeele grupului situate în Milano, Napoli, Vicenza și în curând Torino.