Techcelerator lansează 100 AI Startups, harta startup-urilor AI din România. Încep înscrierile la Advancing AI #2, program de accelerare pentru startup-urile din Europa de Sud-Est

Raportul 100 AI Startups este susținut de Google for Startups

Dezvoltatorii de soluții AI pentru verticalele de fintech, health tech și enterprise tech ar putea lansa următorul unicorn, conform 100 AI Startups, raport lansat de Techcelerator și susținut de Google for Startups. Raportul prezintă cele mai vizibile startup-uri românești sau cu fondatori români care dezvolta soluții ce au la bază AI-ul sau au această componentă de tehnologie în core business.

De altfel, verticalele de fintech, health tech, enterprise tech sunt cel mai bine reprezentate în 100 AI Startups. De asemenea, printre verticalele care încep să adopte AI se numară segmentul industrial, EdTech sau CleanTech. O zonă slab reprezentată este cea de mobilitate și de automotive. Multe soluții din Fintech, Health Tech și SaaS promit să transforme industrii importante și au potențial mare de scalare.

Studiul 100 AI Romanian Startups poate fi accesat pe https://techcelerator.co/100-ai-startups/

„Inteligența Artificială a devenit un important motor pentru noua economie digitala, impactul pozitiv net al acesteia asupra PIB-ului marilor economii urmând să depășească 13,5% până în 2030 (conform studiului PWC). Acest context și necesitatea unui viziuni cat mai complete asupra scalarii startup-urilor locale care dezvoltă sau utilizează AI ne-au determinat să creăm harta a 100 de startup-uri AI promițătoare care sunt fondate în România sau ale căror fondatori sunt români”, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Techcelerator a realizat raportul 100 AI împreună cu Google for Startups și cu susținerea GapMinder VC, Tech Angels, SeedBlink, ROTSA – Romanian Tech Startups Association și Bucharest AI.

Începe Advancing AI #2. Programul se extinde regional

De asemenea, de astăzi încep înscrierile pentru cea de a doua ediție a Advancing AI, program de accelerare dedicat startup-urile regionale care dezvoltă produse bazate pe AI/ML. Startup urile cu produse in faza de MVP, augmentate de AI/ML, data analytics pot aplica pe site ul Techcelerator.co pana la data limită de 22 iulie 2021.

Începând cu această ediție Advancing AI vizează atât startup-uri locale, cât și companii din Europa de Sud-Est. Sub-verticalele vizate sunt: AI Analitic (aplicații precum analiza sentimentului, evaluarea riscului pentru furnizori), AI Funcțional (IoT, roboți), AI Interactiv (asistenți inteligenți, chatbots), AI Text (recunoașterea textului, conversia discursului în text), AI vizual (Computer Vision, Realitate Augmentată).

Vor fi selectate opt startup-uri cu o echipă consolidată, formată din specialiști cu abilități complementare, al căror produs se ală în eta pa POC (proof of concept) sau MVP (Minimum Viable Product). Companiile trebue să utilizeze tehnologii precum Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics și să aibă potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale.

Acces la resursele premium ale Google – experți, rețea și tehnologii avansate

Startup-urile de tip pre-seed/seed selectate vor primi suportul echipei si al partenerilor corporate ai Techcelerator pentru a testa si implementa use case-uri, pentru a realiza parteneriate cu potentiali clienți și a valida strategiile de intrare în piețele internaționale. Companiile care prezintă cel mai avansat progres pe parcursul programului vor intra direct în programele de Investment Readiness ale Techcelerator dezvoltate împreună cu investitori locali și regionali pentru a accesa investiții cât mai rapid. Echipele vor fi sprijinite prin acces atât la resursele specializate furnizate de Google, cât și la un program personalizat de învățare și mentori cu expertiză de business și tehnică în domeniul inteligenței artificiale. Fiecare  companie inclusă în programul Advancing AI va primi de la partenerii Techcelerator beneficii în valoare de peste 150.000 EUR, cum ar fi: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks și altele.

De asemenea, acestea vor beneficia de opt săptămâni de mentorat care vor aborda subiecte precum: Customer Validation, Use Case development, Product Marketing & Distribution Channels. Programul se va încheia în octombrie 2021 cu un eveniment de tip Demo Day.

 

Despre Techcelerator

Techcelerator este acceleratorul care se adresează startup-urilor de tehnologie din România și Europa de Sud Est. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de accelerare si post-accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, B2B SaaS, eHealth, PropTech, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder Venture Partners și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech din Romania si Europa de Sud Est.
Techcelerator a susținut cu succes peste 50 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei trei ani de la lansare, companiile din portofoliul Techcelerator au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

 

Despre GapMinder Venture Partners BV
GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Despre Google for Startups

Google for Startups este o inițiativă ce oferă startup-urilor cele mai bune produse, conexiuni și know-how de la Google printr-o rețea globală de parteneri și resurse online. Misiunea noastră este de a ajuta startup-uri din toată lumea să crească și să aibă succes.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata