Bill Browder: Războiul din Ucraina ar putea dura 10 ani

Foto: nypost.com
34

Cel mai mare critic al lui Vladimir Putin spune că războiul din Ucraina ar putea continua în următorii opt ani, adăugând că sute de mii de oameni și-ar putea găsit sfârșitul în acest conflict sângeros.

Sute de mii de oameni și-ar putea pierde viața în acest conflict

În opinia sa, acest războiul sângeros dintre Rusia și Ucraina s-ar putea prelungi încă un deceniu și s-ar putea solda cu sute de mii de morți, a avertizat unul dintre cei mai înverșunați critici ai lui Vladimir Putin, Bill Browder.

Astfel, finanțatorul și activistul politic britanic de origine americană Bill Browder a afirmat că Occidentul se trezește abia acum, cu 22 de ani prea târziu, la faptul că Putin este un “monstru”.

Bill Browder: “Acest război nu se termină”, a spus el. “Războiul nu a început la 24 februarie, a început în 2014, când Putin a cucerit teritoriul ucrainean Crimeea”.

El i-a acuzat pe mulți din Occident de “gimnastică mentală” în ultimii opt ani pentru a numi războiul drept opera “separatiștilor susținuți de Rusia”, mai degrabă decât o misiune oficială sancționată de Kremlin.

De altfel, Bill Browder a fost supranumit unul dintre “adevărații dușmani” ai lui Putin și se crede că se află pe lista neagră a liderului de la Kremlin, în urma multiplelor încercări de a-l aresta și a amenințărilor cu moartea.

Războiul poate continua în următorii 8 ani

Anterior, el a declarat în fața Congresului american că ”nebunul Vlad este cel mai mare oligarh din Rusia și cel mai bogat om din lume”, estimând că averea sa ar putea ajunge la 150 de miliarde de lire sterline.

Astfel, “Acest război ar putea continua cu ușurință încă opt ani”, a declarat militantul anticorupție pentru The Sun Online. “Putin nu se va da bătut, iar ucrainenii nu se vor da bătuți”.

Acesta a mai spus ”cea mai apropiată comparație este războiul dintre Iran și Irak, care a durat un deceniu și a ucis un milion de oameni.”

Noi escaladări din partea lui Putin, dacă războiul merge prost pentru Rusia

Mai mult, el a avertizat asupra unei noi escaladări din partea lui Putin dacă războiul continuă să meargă prost pentru Rusia.

În viziunea sa, “Putin a eșuat în mod catastrofal atât în ceea ce privește strategia militară, cât și în ceea ce privește interacțiunea sa cu Occidentul”, a spus el. “Armata și economia sa sunt decimate, niciuna dintre ele nu a fost prezisă de el, și bănuiesc că următorul pas al lui Putin este un fel de escaladare dramatică, dacă nu pentru a obține avantajul, atunci cel puțin pentru a arăta cât de brutal este.”

În avertizările sale, acesta a spus că, dacă președintele rus va decide că o victorie militară este imposibilă, va viza în schimb o politică de “pământ pârjolit”, repetând devastarea de la Mariupol în toată Ucraina.

Acest lucru ar putea fi urmat de mobilizarea completă a până la două milioane de rezerviști ruși și chiar de un atac biologic, chimic sau nuclear.

Putin ar putea prelua modelul Coreei de Nord

Totodată el a avertizat că Putin ar putea fi, de asemenea, pregătit să urmeze exemplul Coreei de Nord și să își transforme națiunea într-o economie de război care să existe doar pentru conflictul cu Ucraina.

“Dacă Putin vrea să facă același lucru ca și Kim Jong-un, poate să-și înfometeze poporul și să continue să lupte o perioadă de timp”, a spus el. “Cu siguranță are resursele necesare”.

Pe de altă parte, acesta a negat, de asemenea, că acțiunile lui Putin în Ucraina nu ar fi fost caracteristice pentru președintele rus.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata