Luni 20 iunie, elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susțin prima probă a examenului de Bacalaureat 2022

26

Bacalaureatul 2022, începe cu proba la Limba și Literatura Română, luni 20 iunie, astfel elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susțin prima probă a examenului de Bacalaureat 2022, cea la Limba și Literatura Română.

Bacalaureat 2022, subiecte Limba Română

Emoții mari pentru elevii claselor terminale de liceu. Conform calendarului publicat de Ministerul Educației, luni, 20 iunie, începe prima probă a examenului de Bacalaureat 2022.

Astăzi, elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susțin proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2022. Accesul candidaților în centrul de examen se face în intervalul orar 7.30-8.30, iar proba începe de la ora 9.00.

În ceea ce privește timpul pe care toți cei înscriși îl au la dispoziție, pentru elaborarea lucrării scrise, candidații vor avea la dispoziție trei ore.

Menționăm faptul că, potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat 2022, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Bacalaureat 2022. Reguli pentru elevi în timpul examenelor

De altfel, elevii mai trebuie să știe că există și câteva reguli stricte care trebuie respectate în timpul probelor scrise de la examenul de Bacalaureat 2022. În primul rând, probele sunt monitorizate audio-video.

În acelaşi timp, elevii trebuie să mai știe că nu le este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, sunt interzise și telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În contextul regulamentului publicat de Ministrul Educaţiei, cei care încalcă aceste dispoziții referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen vor fi eliminați, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

După finalizarea probei de Bacalaureat 2022 la Limba și Literatura Română, marți 21 iunie, candidații înscriși urmează să susțină proba obligatorie a profilului, la aceleași ore menționate anterior.

Iar cea de a treia probă de la examenul de Bacalaureat 2022 este programată pentru data de 22 iunie, fiind vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării. O parte dintre candidați vor mai susține și proba la Limba şi literatura maternă, care se va desfăşura joi, 23 iunie.

Program Bacalaureat 2022. Când vor fi afișate rezultatele

Referitor la rezultatele de la Bacalaureat 2022, conform programului publicat de Ministerul Educației, afișarea acestora va avea loc în data de 27 iunie, până în ora 12.00. Elevii nemulțumiți de notele primite au la dispoziție intervalul orar 12.00-18.00 din aceeași zi pentru a depune contestațiile.

Afişarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2022 este prevăzută în data de 1 iulie, se mai arată în programul publicat de Ministerul Educației.

Trebuie menționat faptul că, pentru că examenul naţional de Bacalaureat este considerat promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii:

  • au susţinut probele de evaluare a competenţelor
  • au susţinut toate probele scrise
  • au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

 

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata