Monica Pop: COVID-19 este singurul virus pe care îl știu eu și care dă complicații în toate sistemele corpului: și nervos, și sanguin, și digestiv

Foto: capital.ro
44

Medicul oftalmolog Monica Pop a atras atenţia că singurul virus care poate da complicații în toate sistemele corpului este Covid-19. În acest sens, celebrul medic oftalmolog a făcut o formă severă de Covid-19 la începutul acestui an. Din cauza unor probleme medicale, Monica Pop nu s-a vaccinat. În acest context, celebrul medic a povestit momentele cumplite prin care a trecut.

„Nu puteam să cobor nici măcar o scară”

În precizările sale, „Ca medic, pot să vă spun un singur lucru, și anume că este singurul virus pe care îl știu eu și care dă complicații în toate sistemele corpului: și nervos, și sanguin, și digestiv. Unii au avut numai mialgii, cum am avut eu, de exemplu, alții amețeală, alții febră (…). Se poate foarte greu lupta împotriva lui. De ce spun unii că nu s-a izolat, că s-a izolat?”, a declarat Monica Pop.

În contextul medical, aceasta s-a confruntat cu o formă severă de Covid-19 la începutul acestui an. „Eu nu am putut fi vaccinată pentru că am o boală mai severă, era contraindicat să fac vaccin, nu am făcut. Am luat toate măsurile şi nu s-a întâmplat nimic, până când mi-a fost foarte frig, aşa am început. A doua zi dimineaţă am fost imediat şi am făcut test, era pozitiv. Au început nişte simptome, nu am crezut că boala asta poate fi atât de severă, dar nu la oricine, spre exemplu, soţul meu care a avut comorbidităţi severe nu a simţit nimic. A trecut peste Covid-19 fără să aibă absolut nimic. Eu am avut dureri musculare foarte severe, ameţeală şi nu am mâncat nimic. Şi apa mă deranja. Mi-am revenit greu. Nu s-a pus problema să beau ceva, m-am reabilitat digestiv cu nişte compot de cireşe. Nu puteam să cobor nici măcar o scară!”, a povestit Monica Pop.

Declarațiile ministrului Sănătății despre evoluția Covid-19

În prezent, aceste afirmaţii ale Monicăi Pop vin după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că vor mai fi valuri de infectări în România.

Astfel, „Valul acesta probabil că va intra în săptămânile următoare într-un trend descrescător. Dar, cum spuneam, valuri vor mai fi şi atât timp cât nu vor exista tulpini de patogenitate înaltă care să ducă la un număr mare de internări şi un număr mare de decese, cred că lucrurile vor fi ţinute sub control”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația epidemiologică la nivel național, precizând că valul actual al coronavirusului va intra pe un trend descendent. Alexandru Rafila a mai spus că valuri de infectări vor mai tot fii, dar că trebuie să învățăm să trăim cu virusul.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata