Divorţuri şi despărţiri răsunătoare în 2014

Anul 2014 a fost plin de numeroase scandaluri, despărțiri și divorțuri ale unor cupluri celebre care, dintr-un motiv sau altul, și-au dat seama că lucrurile nu merg în direcția dorită. Despărțirea cea mai mediatizată a fost cea dintre președintele francez, Francois Hollande, și fosta lui parteneră Valérie Trierweiler, în urma aventurii acestuia cu actrița Julie Gayet.

Un divorț intens mediatizat a fost și cel dintre actorii Antonio Banderas și Melanie Griffith, după o căsnicie de aproape 20 de ani. Iar cel mai „scump” divorț al anului a fost cel al magnatului petrolier Harold Hamm, care va trebui să-i plătească fostei sale soții aproape un miliard de dolari.

Francois Hollande a anunțat separarea de Valerie Trierweiler

‘Anunț că am pus capăt vieții în comun cu Valerie Trierweiler’, sunt cele câteva cuvinte prin care Francois Hollande, președintele Franței, și-a oficializat, în luna ianuarie, despărțirea de fosta sa parteneră. Anunțul a fost făcut la câteva săptămâni după ce revista Closer dezvăluise legătura secretă dintre șeful statului francez și actrița Julie Gayet. Presa franceză a considerat ‘catastrofală’, sau cel puțin ‘deranjantă’, presupusa relație dintre președintele François Hollande și actrița Julie Gayet. Hollande a încercat să afișeze o oarecare ‘normalitate’ în activitatea lui de șef de stat și i s-a atribuit intenția de a rămâne burlac o lungă perioadă de timp.

Cu toate acestea, presupusa nouă legătură a lui Hollande cu actrița Julie Gayet a dominat multe luni actualitatea franceză. Pentru că ruptura sentimentală a unui cuplu ‘normal’ se poate rezolva cu ‘ușurință’ și de comun acord, dar în cazul cuplului Hollande-Trierweiler, despărțirea poate fi începutul unui proces lung și lent de dezvăluiri intime greu de controlat. Această ‘complexitate’ prelungește un foileton ai cărui protagoniștii sunt instalați în palate separate, Elysee — pentru președinte — și La Lanterne—pentru fosta primă doamnă, bine păzită de serviciile de securitate ale statului.

Katy Perry s-a despărțit de John Mayer

Au fost probleme în paradis și pentru Katy Perry, 29 de ani, care după ce a fost văzută cu un inel de logodnă primit de la iubitul ei, John Mayer, 36 de ani, a rupt relația cu el la sfârșitul lunii februarie. Nu se cunosc motivele despărțirii, iar cele două personalități din lumea muzicii și filmului au evitat să comenteze pe această temă. Katy — care a mai fost căsătorită cu actorul de comedie Russell Brand — a început relația cu John Mayer în vara anului 2012, relație întreruptă pentru o scurtă perioadă de timp în luna martie a anului trecut și urmată de o reconciliere care „amenința” să meargă până la căsătorie. Cei doi au înregistrat un duet, „Who You Love”, pentru recentul album al lui John Mayer — „Paradise Valley” — iar Katy declara că înregistrarea acestei piese a reprezentat împlinirea unui vis, pentru că este o admiratoare a muzicii sale dinainte de a-l cunoaște personal.

Cântărețul Robin Thicke s-a despărțit de soția sa Paula Patton

Cântărețul american Robin Thicke, devenit celebru pentru piesa ‘Blurred Lines’, a anunțat la sfârșitul lunii februarie că divorțează de Paula Patton, după o căsnicie de opt ani. Într-o perioadă în care vedetele se căsătoresc după trei luni de relație și divorțează anul următor, cuplul format din actrița Paula Patton și cântărețul Robin Thicke reprezentau un caz aparte. Pentru prieteni și apropiați anunțul nu a fost chiar o surpriză.

‘Vorbesc despre acest lucru de ceva vreme’. ‘De mult timp căsnicia lor nu mai mergea bine’, mărturisea unul dintre aceștia. Anturajul celor doi consideră că de vină ar putea fi succesul piesei ‘Blurred Lines’, hit al anului 2013, semnat de Robin Thicke, T.I. și Pharrell Williams. Cântărețul s-a schimbat după acest succes, având comportamente la ‘limită’ cu fanii, în cluburi de noapte, sau indecente cu fetele, la concerte. Paula Patton și Robin Thicke se cunosc de peste 20 de ani, din timpul liceului. S-au căsătorit în 2005 și au un băiat, Julian Fuego, născut în 2010.

După anunțarea divorțului, Gwyneth Paltrow și Chris Martin au trecut la împărțirea bunurilor

După ce au anunțat la sfârșitul lunii martie că divorțează, actrița Gwyneth Paltrow și cântărețul Chris Martin au trecut la împărțirea bunurilor. Actrița a anunțat despărțirea pe site-ul ei, Goop.com și totul arată că cei doi au făcut tot posibilul să-i protejeze pe cei doi copii, Apple (9 ani) și Moses (7 ani), de valul mediatic provocat de anunț. Paltrow și Martin s-ar fi înțeles și în privința împărțirii bunurilor imobiliare, care cuprind locuințe luxoase în Londra, Brentwood, New York.

De-a lungul carierelor, cei doi artiști au ajuns la o avere de aproape 145 milioane de dolari și au cumpărat cinci case. La scurt timp de la căsătorie, cei doi au hotărât să se stabilească la Londra, actrița preferând viața londoneză celei din California. Anul trecut, cei doi au decis să se mute în California fiindcă Gwyneth Paltrow dorea să fie mai aproape de mama ei, Blythe Danner. Au cumpărat o casă de 10 milioane de dolari la Los Angeles, unde copiii au mers la școală. Această soluție nu s-a dovedit practică însă pentru Chris Martin, nevoit să facă drumuri lungi dus-întors la Londra pentru a fi alături de trupa sa Coldplay.

Cântărețul Liam Galalgher a divorțat în 68 de secunde

Divorțul lui Liam Gallagher de Nicole Appleton a fost oficializat, la 8 aprilie, în doar 68 de secunde. Cei doi, care s-au despărțit după o relație de 13 ani, nu au venit la tribunal, divorțul lor fiind cel mai expeditiv din anul 2014. Potrivit documentelor oficiale, cântărețul i-a mărturisit soției că a înșelat-o înainte ca adulterul să fie dezvăluit de ziare. Nicole spune că femeia cu care a înșelat-o soțul ‘are un copil cu el’ și că ea nu mai putea rămâne cu Gallagher știind acest lucru.

Despărțirea se produsese anul trecut, când solistul grupului Oasis și-a recunoscut vina și a acceptat să îi plătească fostei soții o pensie alimentară rezonabilă. Liam Gallagher și Nicole Appelton s-au căsătorit în februarie 2008, după o relație de opt ani. Liam are o fetiță cu o ziaristă americană, cu care a început o relație extraconjugală în 2010, când jurnalista l-a intervievat pentru publicația The New York Times.

Celebrul DJ David Guetta a divorțat după 20 de ani de căsnicie

Celebrul cuplu francez format din DJ-ul David Guetta și Cathy Guetta s-a despărțit la sfârșitul lunii mai, după mai bine de 20 de ani de căsnicie. Divorțul s-a pronunțat la Paris, în absența celor doi. David Guetta și soția lui, organizatoare de evenimente, ambii de 46 de ani, s-au cunoscut într-o discotecă din sudul Franței și au parcurs împreună un drum de succes în lumea cluburilor de noapte și a petrecerilor. Au asigurat conducerea artistică la clubul parizian ‘Les Bains-Douches’ la mijlocul anilor 1990, lansându-se apoi în petrecerile de la Ibiza.

David și Cathy Guetta au doi copii, Tim Elvis, născut în 2004, și Angie, născută în 2007. David Guetta a înregistrat în ultimul deceniu un mare succes ca DJ, plasându-se, după câteva albume și colaborări, în fruntea clasamentelor mondiale cu albumul ‘One Love’, lansat în 2009. Cathy a continuat să organizeze evenimente și a publicat o autobiografie intitulată ‘Bain de nuit’.

Antonio Banderas și Melanie Griffith au inițiat procedurile de divorț după aproape două decenii de căsnicie

Actrița americană Melanie Griffith a depus o cerere de divorț de soțul ei, actorul spaniol Antonio Banderas, la începutul lunii iunie. Melanie Griffith, care avea tatuat numele ‘Antonio’ pe brațul drept, (pe care ulterior l-a șters) a invocat ‘diferențele insurmontabile’ pentru a justifica acest divorț ce pune capăt unei căsnicii de 18 ani.

S-a încheiat divorțul dintre Jennifer Lopez și Marc Anthony

Jennifer Lopez și Marc Anthony au ajuns la o înțelegere de divorț după aproape trei ani de la anunțul privind despărțirea lor, potrivit documentelor Curții Superioare din Los Angeles, din 19 iunie. Lopez, 44 de ani, și Anthony, 45 de ani, vor împărți custodia gemenilor Max și Emme în vârstă de 5 ani. Marc Anthony a obținut custodia lor timp de șapte zile pe lună. Instanța a detaliat modul în care cei doi își vor împărți custodia copiilor în vacanțele școlare, la zilele de naștere și de sărbători, incluzând Crăciunul, Ziua Recunoștinței și Halloween-ul.

De asemenea, cei doi au fost de acord să îi protejeze pe gemeni de paparazzi și să se asigure că aceștia „nu sunt expuși la publicitate nedorită”. Lopez si Anthony s-au căsătorit în iunie 2004, ceremonia de la locuința ei din Beverly Hills fiind nepretențioasă și ferită de ochii lumii. Ambii cântăreți sunt acum liberi, în mod legal, să se căsătorească cu altcineva. Lopez, care s-a despărțit de Casper Smart, iubitul ei mult mai tânăr, la începutul acestei luni, declarase în ianuarie revistei People, că nu este sigură dacă s-ar mărita pentru a patra oară.

…și dintre Heidi Klum și Seal

Heidi Klum și Seal au pus punct oficial căsniciei lor, la mijlocul lunii octombrie anul acesta. Top-modelul german și cântărețul britanic se despărțiseră în 2012, după șapte ani de căsnicie și trei copii. Au fost totuși necesari doi ani până la pronunțarea divorțului. După despărțirea de Seal, Heidi Klum a avut o relație cu garda sa de corp, iar acum trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu un negustor de artă de 27 de ani. ‘Sunt fericită, chiar și fără certificat de căsătorie’, a declarat ea recent în revista Gala. La rândul lui, Seal (51 de ani) a fost văzut de multe ori alături de o frumoasă necunoscută.

Divorț de 995 de milioane de dolari pentru patronul companiei Continental Resources

Harold Hamm, patronul companiei petroliere americane Continental Resources, trebuie să-i plătească fostei sale soții, Sue Ann, peste 995 de milioane de dolari în cadrul unuia dintre cele mai costisitoare procese de partaj din istoria americană. Conform deciziei pronunțate, în noiembrie, de Howard Haralson, judecător la un tribunal din Oklahoma (sudul SUA), magnatul american trebuie să îi plătească fostei sale soții, Sue Ann (58 de ani), 995.481.852 de dolari, din care a plătit deja 22 de milioane, urmând să achite restul de 322.731.842 de milioane de dolari, până la 31 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata