Român condamnat la închisoare în Anglia pentru că a împins o femeie pe şina de tren, după o dispută privind fumatul

Un tâmplar din România a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru că împins o femeie din Marea Britanie pe şina de tren, în august 2008, după ce aceasta i-a cerut să nu mai fumeze într-un loc în care fumatul era interzis, relatează cotidianul britanic The Times.

Un judecător britanic a decis că Ionel Rapişcă ar fi putut să o omoare pe Linda Buchanan aruncând-o pe şine chiar înainte de trecerea unui tren rapid prin staţia Farningham Road, din comitatul Kent. Femeia a aterizat pe şine, ‘periculos de aproape’ de o linia de curent de 750 de volţi, şi-a fracturat încheietura, şi-a julit coapsele şi ulterior a suferit de stres posttraumatic.

De asemenea, judecătorul Charles Macdonald a precizat că stresul resimţit de femeie a contribuit la concedierea acesteia din postul de senior management consultant.
Linda Buchanan, 59 de ani, s-a apropiat de Rapişcă după ce aceasta suflase fum în direcţia ei, în timp ce aşteptau trenul de 7.12 AM către Londra, într-o zi din august 2008.

În mărturia sa, femeia a declarat că, deoarece nu era sigură că Rapişcă (33 de ani), din România, ştia de interdicţia de a fuma în acel loc, s-a apropiat de el şi l-a întrebat ‘Mă scuzaţi, nu ştiţi că nu se fumează în această staţie?’. La această întrebare, bărbatul a început însă să râdă şi i-a suflat din nou fumul în faţă, susţine ea.
Ziua următoare, pe 6 august, cei doi s-au întâlnit din nou.

Femeia a povestit că, atunci când a ajuns în staţie, bărbatul a emis un zgomot dispreţuitor în timp ce s-a apropiat pe peron, apoi a împins¬o deliberat cu ambele mâini pe şine. De partea cealaltă, bărbatul susţine că s-a apărat de femeia care i-a agitat un deget prin faţa ochilor şi a făcut comentarii jignitoare.
Cu toate acestea, camerele cu circuit închis au surprins momentul, iar martorii susţin că au auzit o femeie ţipând înainte să o vadă pe şine: ‘m-ai împins, m-ai împins’. Rapişcă a sărit după aceea pe şine şi a tras-o pe femeie înapoi pe peron.

Ulterior, bărbatul, însoţit de fratele său, a fugit. Judecătorul a respins ideea că Rapişcă, cu înălţimea de 1,85 metri, a acţionat pentru a se apăra de o femeie cu înălţimea de 1,64 metri. Bărbatul îşi va ispăşi jumătate din sentinţă în închisoare şi cealaltă jumătate în libertate condiţionată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata