Vladimir Putin joacă hochei pe gheață în primul eveniment de după pandemie

13

Președintele rus Vladimir Putin a marcat luni mai multe goluri într-un joc de hochei pe gheață, apărând într-o ligă de amatori pentru prima dată de când a început pandemia de coronavirus.

Putin, care a fost vaccinat împotriva COVID-19 în urmă cu mai mult de o lună, a declarat că și-a testat nivelul de anticorpi de protecție, generați prin vaccinare, în ziua precedentă și a înregistrat rezultate puternice.

Purtând un kit complet de hochei pe gheață și o cămașă cu numărul # 11, Putin a jucat în fața unui public adunat pentru evenimentul de gală organizat de Liga amatorilor de hochei de noapte din orașul sudic Sochi.

Înființată în 2011, liga reunește foste vedete de hochei pe gheață, oameni de afaceri și politicieni ruși. Putin se alătură ocazional evenimentelor importante. Ultima dată când Putin a jucat a fost în decembrie 2019, când a marcat opt ​​goluri.
Printre participanții evenimentului au fost și ministrul apărării, Serghei Shoigu, și guvernatorul regiunii Moscovei, Andrei Vorobyev, precum și câteva vedete rusești de hochei pe gheață, a informat agenția de știri TASS.

Putin, care are o centură neagră de judo și a dat dovadă de multe ori de priceperea sportivă, a fost văzut îmbrățișând jucători care împărțeau premii pe gheață – marcând o schimbare față de multe apariții la distanță socială în timpul pandemiei.

Jocul de luni s-a încheiat cu o victorie de 13 – 9 pentru echipa lui Putin, președintele marcând nouă goluri, au informat știrile Interfax.

Putin a spus mai devreme că 21,5 milioane de ruși – aproximativ 15% din populație – au fost acum vaccinați împotriva COVID-19 și i-a îndemnat pe toți să le urmeze exemplul.

„Trebuie să continuăm activ testarea (pentru coronavirus) și vaccinarea”, a spus el în comentariile postate pe site-ul Kremlin. El a adăugat că numărul cazurilor zilnice se menține constant.

Rusia a raportat luni 8.465 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, ducând cifra națională la 4.888.727.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata