5 motive pentru care femeile iubesc bijuteriile

30

Bijuteriile sunt percepute în acest moment ca fiind un accesoriu de modă care completează ținutele într-un mod rafinat și de efect.

Pentru foarte multe femei, un look nu este complet până atunci când nu sunt adăugate accesoriile potrivite, care să ofere acel accent strălucitor, autentic și de impact ținutei.

Bijuteriile au jucat un rol important în viața oamenilor  încă din cele mai vechi timpuri. Dacă ne uităm în istorie vedem că civilizațiile antice apreciau bijuteriile și le foloseau pentru a evidenția frumusețea purtătorilor lor sau pentru a le accentua statutul social.  În trecut, bijuteriile erau purtate cel mai adesea pentru a exprima rangul sau proveniența unei persoane, pentru a-i transmite nivelul de înțelepciune sau chiar pentru a transmite mediul prosper și bogația de care această persoană are parte, în viața personală.

Mai mult decât atât în anumite părți ale lumii, anumite piese de bijuterii erau purtate doar de femeile căsătorite sau de acele persoane care aveau o învățătură superioară.

În prezent bijuteriile nu se mai poartă cu același scop, de a arăta statutul social al unei persoane, însă cu siguranță se poartă pentru a exprima personalitatea sau caracterul purtătoarei sau pentru a aduce un plus de frumusețe ținutelor.

Iată 5 dintre cele mai comune motive pentru care femeile iubesc bijuteriile și consideră că nu sunt niciodată prea multe.

 

Sunt accesorii esențiale pentru orice ocazie sau eveniment

Fie că vorbim de o ocazie specială din viața unei femei sau de zilele în care pur și simplu vrea să se simtă specială, o bijuterie este accesoriul care îi oferă un sentiment de bine și îi înfrumusețează ținuta..

Găsești inele argint dama pe podoabelemele.ro, din care să alegi dacă îți dorești să îi oferi un cadou femeii speciale din viața ta, fie că vorbim despre partenera de viață, mama, o prietenă sau chiar fiica ta. Iar dacă nu știi ce mărime sau model să alegi, caută inele reglabile cu piatra de naștere a sărbătoritei. Cu siguranță îi vei face o surpriză plăcută!

 

Pot fi o investiție excelentă într-un cadou pe termen lung

Bijuteriile nu se folosesc doar pentru a accesoriza o singură ținută, ci de cele mai multe ori, acestea pot fi purtate la mai multe combinații de ținute, fapt ce le face să fie o investiție foarte bună pe termen lung. Orice femeie știe că o ținută accesorizată cu bun gust va căpăta o altă nuanță.

În plus, dacă alegi bijuterii din materiale prețioase care rezistă în timp, acestea își păstrează frumusețea, iar valoarea lor va fi în continuă creștere.

 

Bijuteriile au capacitatea de a crește încrederea în sine a femeii

Bijuteriile au această capacitate de a scoate în evidență trăsăturile și personalitatea unei femei, mai ales atunci când sunt bine alese.

Purtarea lor o face pe orice femeie să se simtă mai frumoasă, mai specială, mai valoroasă și mai încrezătoare în propriile sale forțe.

Multe femei recunosc faptul că atunci când poartă bijuterii care le reprezintă au mai multă încredere în ele și se exprimă într-un mod subtil, autentic, unic.

 

Cadoul perfect de fiecare dată

Indiferent de cât de multe bijuterii are o femeie, o nouă pereche de cercei sau o brățară cu piatra ei de naștere vor fi, cu siguranță, cadoul de care se va bucura de fiecare dată.

De cele mai multe ori, cele mai frumoase bijuterii pe care o femeie le poartă sunt dăruite de partenerul de viață. Și aici nu ne referim la inelul de logodnă cu safir, rubin, smarald sau diamant oferit o dată în viață, ci la toate acele mici “atenții” care îi pot face ziua mai frumoasă.

 

 

Pot avea o valoare sentimentală pentru orice femeie

O bijuterie care să fie cu adevărat apreciată, nu trebuie neapărat să aibă o valoare foarte mare în bani.

Femeile sunt ființe emoționale și de cele mai multe ori aleg să poarte bijuterii care reprezintă mai mult decât o simplu accesoriu. Valoarea sentimentală a acestora este mai importantă decât prețul lor.

Din acest motiv, vei vedea femei care poartă aceeași bijuterie la mai multe ținute, sau aleg să poarte bijuterii primite din generație în generație.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News