Adidașii din sezonul debutant al lui Michael Jordan sunt de vânzare la Sotheby’s

O pereche de adidași roșii purtați de campionul NBA Michael Jordan în 1984-85, la începutul carierei sale din Chicago Bulls, este de așteptat să aducă peste 100.000 de dolari și posibil mult mai mult la o licitație online luna viitoare, a declarat Sotheby’s.

Casa de licitații a estimat adidașii roșii și albi „Air Jordan 1” la 100.000-150.000 franci elvețieni (110.000 – 164.000 dolari). O altă pereche, identică, dar purtând autograful lui Jordan, a fost vândută cu 560.000 de dolari la o licitație de anul trecut.

„Sunt, evident, o pereche cu design iconic și ceva pe care colecționarii se concentrează cu adevărat ca fiind unul dintre Graalurile (Sfinte) și una dintre piesele„ obligatorii ”, a spus Josh Pullan, director general al diviziei globale de lux Sotheby.
„Sperăm să-i vedem zburând”, a declarat el pentru Reuters.

Facturată „Numai pentru jucători”, vânzarea va fi prima licitație elvețiană dedicată adidașilor. Pantofii lui Jordan sunt cei mai mulți dintre 13 perechi din fostele vedete NBA, printre care Kareem Abdul-Jabbar, Patrick Ewing, Stephen Curry și Scottie Pippen.

Citeste si:  Mircea, vărul lui Ghiţă Mureşan, din Carpaţi la Salamanca

Pantofii Jordan, dintre care unul are dimensiunea 13 și celălalt 13,5, au fost proiectați de directorul creativ Nike, Peter Moore, a spus Sotheby’s.

Jordan a jucat 13 sezoane cu Bulls, câștigând șase campionate și în prezent este proprietarul Charlotte Hornets.

„Există o nouă generație de colecționari, în general cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, care participă la piața adidașilor, dar vedem, de asemenea, că de multe ori sunt colecționari de artă contemporană sau chiar de maeștri vechi”, a spus Pullan.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner