Ce rochie să alegi pentru diverse ocazii?

18

Articole-cheie de vestimentație care nu lipsesc din garderoba femeilor, rochiilor sunt ușor de purtat, dar uneori dificil de ales pentru ocaziile deosebite. Pentru că există foarte multe modele de rochii, pentru toate ocaziile, în toate culorile și materialele posibile, este posibil să devină dificilă alegerea rochiei potrivite pentru un anume eveniment sau chiar și pentru o ocazie obișnuită. 

 

Rochia potrivită pentru ocaziile de seară 

Nu ar trebui să existe nicio dilemă ce vei purta la o petrecere sau un eveniment de seară dacă ai în dulap o rochie neagră. Aceasta este, de regulă, soluția pentru o ținută elegantă pe care o poți purta fie la petrecerea între prieteni, fie la nuntă, fie la un cocktail la care participi alături de colegii de muncă. 

O rochie neagră este ideală chiar și pentru ieșirea la cină într-un restaurant deosebit. Bineînțeles, nu numai culoarea este cea care contează, iar pentru a fi potrivită pentru ocazii diverse, trebuie să te asiguri că rochia neagră pe care o vei alege este realizată dintr-un material bun, de calitate și frumos în același timp, să aibă lungimea potrivită pentru statura pe care o ai, să evidențieze părțile bune ale corpului și să pună în evidență silueta, mai ales dacă este una perfectă. 

Mai mult decât atât, o rochie de seară care întrunește toate aceste condiții poate fi purtată alături de o pereche de pantofi sau sandale cu toc și poți obține ținuta perfectă prin adăugarea unor accesorii diverse – nu prea multe, însă!

 

Rochia potrivită pentru petrecerile de vară 

Vara aduce cu sine nu numai căldura, ci și ocazia de a te distra mai mult, de a petrece mai mult timp afară și de a ieși mai mult în oraș. Iar pentru o ținută perfectă de vară există întotdeauna o rochie care să se potrivească din toate punctele de vedere cu aspectul pe care vrei să îl obții. 

Totuși, este recomandat să îți alegi rochia de vară astfel încât să fii confortabilă chiar și în cele mai călduroase zile, iar pentru aceasta este recomandat să alegi o rochie dintr-un material de calitate – de preferat bumbac, croită astfel încât să fie nu te deranjeze, dar în același timp să te ajute și să arăți bine. 

Atenție la materialele transparente sau la cele sintetice, pentru că de obicei acestea te fac să transpiri mult. Pentru o petrecere deosebită, alege o rochie vaporoasă, în culori vesele, îndrăznețe și ai șansa de a deveni sufletul petrecerii, atracția serii. 

De asemenea, alege lungimea potrivită pentru statura pe care o ai și nu uita că este foarte important să alegi tocurile perfecte pentru un aspect desăvârșit. Poți accesoriza o astfel de ținută în feluri diverse, fie pentru un aspect mai casual, fie pentru un aspect mai elegant. 

 

Rochia potrivită pentru ocazii deosebite

Nunta, botezul, petrecerea aniversară…toate acestea sunt considerate ocazii deosebite în care se impune o ținută deosebită care să te facă să te simți unică, elegantă. Pentru a alege rochia potrivită pentru o astfel de ocazie, ai mai multe variante. De data aceasta poți lăsa deoparte ideea de a alege o rochie neagră, mai ales pentru o nuntă, pentru că poate părea prea sumbră, însă rămân atâtea variante din care poți alege.

Pentru o ținută mai veselă poți alege o rochie cu volane într-una din culorile preferate, iar pentru o eleganță deosebită poți alege o rochie din voal cu detalii din dantelă. Pentru o ținută mai serioasă, poți alege o rochie midi cu dantelă sau o rochie conică prin care să scoți în evidență silueta de invidiat. 

La o ocazie de acest fel poți alege destul de bine și o rochie scurtă, și o rochie lungă, alegerea făcându-se mai ales în funcție de statura pe care o ai și de preferințele personale. Scurtă sau lungă, cu trenă sau fără, cu motive diverse sau într-o singură culoare, rochia aleasă pentru o nuntă, un botez sau o aniversare trebuie să fie acea rochie care te va face să te simți elegantă, frumoasă, deosebită. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata