5 lucruri de facut cand obtineti marire de salariu

Obtinerea unei mariri de salariu la locul de munca este o mare realizare. In primul rand felicitari. Va ajuta sa justificati treaba pe care o faceti si va face sa va simtiti ca o parte valoroasa a companiei dvs.

Dar majorarile salariale nu sunt niciodata garantate. Ele tind sa fie corelate direct cu succesul afacerii si al economiei. Si sa recunoastem: poate fi usor sa obtineti o crestere a salariului la locul de munca si apoi sa continuati sa va traiti viata ca de obicei, fara a profita la maximum de aceste fonduri suplimentare.

De aceea este foarte important sa stiti ce salariu brut incasati, cat este majorarea de salariu si de cati bani beneficiati in mod direct in acest moment. Pentru toate aceste calcule recomandam calculator salariu net.

Iata cum puteti gestiona si economisi din noul salariul

1. Calculati noul salariu

Dupa ce ati obtinut o marire a salariului la locul de munca si nu castigati pana in acest moment salariul minim pe economie, nu incepeti imediat sa cheltuiti noii dvs. bani. in schimb, ia-ti un moment pentru a-ti evalua situatia financiara actuala si pentru a planifica securitatea financiara viitoare.

2. Stergeti orice datorie existenta

Daca lucrati pentru a va sterge datorile, atunci cand obtineti o crestere a salariului net, ar putea fi un moment excelent pentru a va accelera eforturile. Datoria cu cardul de credit, imprumuturile sau chiar un imprumut auto va pot reduce mult din salariu. Cel mai simplu mod de a construi rapid o valoare neta pozitiva este de a elimina orice datorie pe care o aveti. Reducerea datoriei dvs. va poate oferi o satisfactie instantanee, ca o rasfatare personala, stiind ca nu aveti datorii.

3. Construiti-va fondul de urgenta

Nu este niciodata distractiv sa te gandesti la o situatie de urgenta care ar putea sa necesite scufundarea in economiile tale, dar construirea sau consolidarea fondului tau de urgenta este o modalitate de a pune salariul deoparte.

Plasati fondul intr-un cont de economii, astfel incat sa puteti avea acces usor in caz de urgenta.

4. Contribuie la pensionarea ta

Cand primesti o marire de salariu net, te poti gandi la anii tai de aur indiferent de varsta. Folosirea neprevazuta pentru a creste contributiile lunare la pensie, chiar daca doar cu 1%, poate avea un impact dramatic asupra stabilitatii viitoarei situatii financiare poate fi o decizie foarte bine luata.

5. Fa ceva pentru tine

Ai muncit din greu pentru a castiga cresterea salariala, asa ca bucura-te putin. Lasati deoparte o parte din salariu net si obtineti ceva doar pentru dvs. Poate ca ati fost cu ochii pe o pereche noua de pantofi sau ati asteptat sa va mobilati casa. Puteti chiar sa plasati o parte din cresterea dvs. intr-un cont de economii separat pentru a fi folosit pentru vacante.

Obtinerea unei mariri la locul de munca este motivul sarbatoririi si identificarea de noi oportunitati financiare. A decide ce sa faci cu o majorare atunci cand vine un venit suplimentar poate duce la beneficii pe termen lung si te poate asigura ca banii tai suplimentari nu dispar in fiecare luna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata