5 Motive pentru care și tu ar trebui să-ți înlocuiești dinții lipsă cu implanturi dentare

În ultimii ani tehnologia a evoluat mult și în domeniul medical făcând posibile metode de tratament precum implanturile dentare care odată inserate arată și se simt exact ca niște dinți obișnuiți. De aceea și tu, dacă ai dinți lipsă și vrei să-ți recapeți zâmbetul de odinioară, ar trebui să iei în calcul o astfel de metodă de tratament. Beneficiile unui implant dentar sunt nenumărate, dar pentru a te convinge că el este cea mai bună soluție, în acest articol am făcut o listă cu cinci din cele mai importante dintre ele.

De ce să optezi pentru implanturi dentare dacă ai dinți lipsă?

 

#1 Cele mai frumoase zâmbete sunt cele cu aspect natural

Se spune că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu cu care ne-a dăruit Mama Natură. Dar acest lucru este valabil doar pentru zâmbetele cu aspect natural care ni se potrivesc de minune și ne scot în evidență și celelalte trăsături.

Implanturile dentare sunt create în așa fel încât să reconstituie zâmbetul natural. Dacă soliciți o astfel de metodă de tratament la un cabinet cu experiență precum artdentalnew.ro, poți fi sigur că-ți vei recăpăta frumusețea zâmbetului prin implanturi dentare făcute să arate exact la fel cu ceilalți dinți din gura ta.

#2 Rezistența și durabilitatea sunt niște griji de care poți uita

Când vine vorba de implanturi dentare există multe șanse ca cele de calitate să-ți servească toată viață fără a-ți cauza niciun fel de probleme. Dacă în cazul dinților naturali există posibilitatea de cariere, implanturile nu sunt supuse unui astfel de risc deoarece și titanul din care sunt confecționate, dar și ceramica coroniței, nu pot fi atacate de bacterii.

Îngrijind un implant dentar prin periaj, la fel ca orice alt dinte, acesta nu se va deprecia niciodată și va putea fi folosit normal.

#3 Rata de succes a tratamentului este foarte mare

Există două condiții foarte importante pentru ca un pacient să poată beneficia de un tratament pe bază de implant dentar. În primul rând acesta trebuie să se fi oprit deja din procesul de creștere și să nu sufere de afecțiuni osoase. Osteoporoza de exemplu este o boală din cauza căreia se schimbă porozitatea oaselor, iar implanturile dentare nu se pot fixa corespunzător în țesut. În schimb, dacă pacientul în cauză îndeplinește aceste două condiții, este foarte probabil ca medicul dentist să-i recomande implantul ca soluție de înlocuire a dinților lipsă. Pentru adulții care nu suferă de osteoporoză, rata de succes a implanturilor dentare este de aproape 100%.

De implanturi dentare pot beneficia chiar și pacienții care în urma unui accident sau în mod natural nu au destulă masă osoasă pentru o astfel de procedură. În cazul lor, înainte de operație se face o adiție de os într-o sesiune separată, iar după vindecare se inserează implantul în mod obișnuit.

#4 Nimic nu se compară cu micile plăceri ale vieții

Implanturile dentare sunt atât de bine ancorate în țesutul osos încât nu trebuie să-ți faci griji în momentul mesei pentru niciun fel de mâncare. Dacă ai un implant, poți mânca carne, fructe și orice alte alimente îți fac plăcere fără grija de a-ți afecta dentiția în vreun fel.

După alimentație, o a doua plăcere de care te vei bucura încă din primele zile după inserția unui implant este abilitatea îmbunătățită de comunicare. Mai ales dacă este vorba de înlocuirea unui dinte din față, cu ajutorul noului implant dentar vei putea articula mai bine fiecare sunet și pronunța mai clar cuvintele.

#5 Arăți mai bine când ești complet

Atunci când pierzi unul sau mai mulți dinți, profilul feței tale se modifică. Trăsăturile inițiale ți se șterg și chiar dacă diferențele sunt subtile, nu mai ești TU. Dar prin alegerea unui implant dentar făcut după chipul și asemănarea corpurilor pierdute, chipul tău își recapătă fizionomia, iar mandibula, printr-o folosire optimă, va deveni mai puternică și mai fermă, subliniindu-ți astfel fața și făcând-o să pară mai atrăgătoare.

În ziua de astăzi, mai mult decât înălțimea sau greutatea, contează cât de bine proporționat este corpul tău. Cu cât raportul cap / corp se apropie mai mult de 1/7 ca în cazul modelelor, cu atât hainele îți vor veni mai bine și vei arăta mai fermecător. Dar cum dimensiunile capului sau înălțimea nu le putem schimba după bunul plac, singura și cea mai simplă variantă de a ne apropia de acest raport este întărirea musculaturii mandibulei pentru ca fața noastră să pară mai bine conturată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata