5 trucuri de amenajare pentru o bucătărie open-space

Înclinația omului modern către spațiile fluide, cu interferențe surprinzătoare între zonele distincte, a redefinit în ultimii ani conceptul de bucătărie. Camera destinată gătitului a devenit în prezent zona preferată a tuturor celor din casă pentru că oferă senzația de libertate și aerisire. Și asta deoarece tot mai mulți dintre proprietarii mizează pe variantele open-space și își explorează spațiile cât mai bine. Ideală pentru a crea mai mult loc într-o casă mică și deosebit de sofisticată pentru a pune în valoare o locuință generoasă, bucătăria open-space reprezintă o alegere populară și extrem de modernă. Iată cinci trucuri utile care te vor ajuta să îți amenajezi mai ușor un spațiu comun pentru pregătirea mesei, relaxare și divertisment.

Delimitează zonele în funcție de rolul lor

Orice plan deschis poate părea ostentativ dacă spațiile nu sunt delimitate în funcție de utilitatea lor în cadrul locuinței. Poziționarea corectă a pieselor de mobilier te poate ajuta să creezi o zonă open-space funcțională și aspectuoasă. O insulă de bucătărie se întâlnește adesea în bucătăriile mari, pătrate, și poate servi ca banc de lucru, zonă de depozitare sau spațiu pentru servit masa. În locuințele mai mici este ideal un bar pentru a separa elegant perimetrul dintre camere. Câteva scaune deosebite alese cu grijă de pe https://www.scauneonline.ro/ vor scoate în evidență atât amenajarea tip insula cât și pe cea sub formă de bar. De asemenea, și un colțar de living poate fi folosit pe post de delimitator ori chiar masa cu scaune folosită pentru zona de dining.

Vopsește pereții în aceeași nuanță

De cele mai multe ori, combinația open-space înseamnă bucătărie și living. Pentru a obține un spațiu uniform și elegant, optează pentru folosirea principiului monocrom. Alege o singură culoare în spațiul deschis și astfel vei împiedica un aspect distinctiv. Nu uita că regula planurilor deschise este ca delimitările între cele zone să se facă prin intermediul accesoriilor ori al mobilierului și mai puțin prin culorile distincte pe pereți.

Mizează pe materiale asemănătoare

Dacă te gândești să lipești parchetul de gresie trebuie să știi că acest decor nu este deloc prietenos cu amenajarea open-space. Așa cum paleta cromatică e repetată în cele două spații și podeaua realizată din același material unește vizual zonele. Mai mult, planul deschis pe care vrei să îl obții va părea mai puțin fragmentat și mult mai mare. Indiferent de pardoseala aleasă, folosește același material în bucătărie și în camera de zi. Un efect similar vei obține și dacă utilizezi materiale asemănătoare pentru piesele de mobilier sau decorarea ferestrelor. Totuși, păstrează o notă relaxantă în amenajare și evită decorațiunile prețioase pentru a nu da impresia unui spațiu foarte atent studiat.

Folosește spații de depozitare închise

Dezordinea nu este permisă într-un spațiu deschis deoarece strică aspectul de continuitate. Prin urmare, evită să folosești rafturi deschise pentru bucătărie și alege în schimbul lor sertare sau dulapuri cu uși. Elementele de stocare închise te vor ajuta să păstrezi un design aerisit. Corpurile care lasă la vedere obiectele vor scoate în evidență produse pe care nu vrei să cadă atenția atunci când cineva îți vizitează casa.

Adaugă un plus de diversitate prin accesorii

Este ideal ca bucătăria ta open-space să fie în aceeași culoare cu camera de zi, iar materialele să fie asemănătoare, însă acest lucru nu înseamnă să creezi un aspect monoton. Ai posibilitatea de a adăuga textură spațiului prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu un design proeminent sau prin folosirea unor elemente de interes vizual, cum ar fi scaunele. De altfel, sursele de iluminat pot separa bucătăria de living într-un mod vizual dacă alegi o aplică adecvată pentru zona de gătit și o lustră potrivită pentru decorul din camera de zi. Ia în considerarea folosirea unor accesorii și texturi diferite, dar fără a distrage atenția în mod special.

 

Cu doar câteva trucuri ingenioase poți pune foarte ușor în valoare o amenajare de tip open-space. Acest decor reprezintă o soluție modernă de design pentru a mări vizual spațiile mai puțin generoase sau pentru a facilita interacțiunea socială. Mai mult, pe lângă partea estetică, reprezintă și un mod simplu de a supraveghea copiii atunci când gătești, așa că ai un motiv în plus ca să te apuci de redecorat. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata