7 Tipuri de mașini second hand în care nu ar trebui să investești niciodată

Vrei să investești într-o mașină second hand, dar nu te-ai hotărât încă la un model anume? Să știi că există o mulțime de variante convenabile, foarte profitabile ca investiție. Dar în același timp, piața este plină și de automobile care nu merită niciun minut atenția ta pentru că deși sunt destul de atrăgătoare ca aspect, ori nu sunt fiabile, ori sunt mult prea dificil de întreținut. Iată câteva exemple:

#1 Automobile cu volan pe dreapta

Există un motiv pentru care mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie sunt atât de ieftine în România în comparație cu alte modele de automobile second hand și acela este faptul că nu sunt deloc fiabile. Oricât de experimentat ai fi ca șofer, o mașină cu volan pe dreapta îți poate da reale bătăi de cap, mai ales atunci când o conduci în orașe mari, precum Bucureștiul.

#2 Mașini foarte vechi și scumpe

Chiar dacă un Mercedes sau un BMW este automobilul ideal pentru tine, nu te grăbi să investești într-un astfel de bolid dacă are prea mulți kilometri la bord sau dacă a atins deja la o vârstă respectabilă pentru că odată ce vei începe să-l conduci pe străzile din România vei ajunge să plătești pentru întreținerea lui mai mult decât ai investit în cumpărare.

#3 Automobile Euro 1 sau Euro 2

Nu merită să investești niciun ban nici în mașinile Euro 1 sau Euro 2. Este doar o chestiune de timp până ce statele membre ale Uniunii Europene vor interzice folosirea lor din cauza volumului ridicat de gaze toxice pe care îl emană în atmosferă. De aceea, marea problemă a acestor mașini este faptul că atunci când nu vor mai putea fi conduse vor deveni practic și imposibil de vândut.

#4 Mașini decapotabile, indiferent de marcă

Mașinile decapotabile sunt considerate de toată lumea niște mașini foarte sexy. Dar luând în calcul cât de greu este să întreții chiar și o mașină mai puțin pretențioasă te încumeți să cumperi una decapotabilă second hand, chiar și foarte ieftină? Valabil mai ales în cazul celor vechi, sistemele retractabile ale mașinilor decapotabile sunt făcute să reziste un anumit număr de ani și cum deja când intri tu în posesia ei a fost folosită la maxim de fostul proprietar, s-ar putea să fie necesar să-i schimbi plafonul imediat după achiziție.

#5 Automobilele Diesel trecute de prima tinerețe

Străinii au mare grijă de mașinile lor pe motorină, făcându-le reviziile doar în reprezentanțe. Dar odată ce intră în România astfel de mașini nu mai au parte de aceeași atenție și din acest motiv, exact ca și în cazul automobilelor scumpe, dar foarte vechi, odată ce le-ai cumpărat s-ar putea să cheltuiești pe întreținere mai mult decât pe combustibilul necesar pentru a te plimba cu ele.

#6 Mașini franțuzești cu un motor mic

Francezii știu cum să dea un aer chic oricărui lucru pe care îl fabrică. Dar merită oare cu adevărat să investești într-o mașină franțuzească cu motor mic? Acest tip de mașini mai sunt cunoscute și ca TCe, prescurtarea oficială a expresiei, Turbo Control Efficiency, o denumire foarte des folosită pentru modelele de automobil Renault și mai nou și Dacia, care sunt prevăzute cu motoare cu ardere internă, pe benzină, dotate cu o turbină. Deși sună bine în teorie, în practică astfel de mașini consumă foarte mult ulei, mai ales dacă au deja o vârstă.

#7 Automobile BMW cu transmisie pe lanț

Este vorba de automobilele mărcii BMW cu motoare cu o capacitate de 2.0 litri, care funcționează cu motorină. Fiind o raritate în zilele noastre, întreținerea unor astfel de mașini poate ajunge să coste mai mult decât achiziția lor la mâna a doua.

De unde poți să-ți cumperi o mașină second hand de calitate?

Acum că știi ce fel de automobile trebuie să eviți cu orice preț, accesează platforma CautiMasina.ro și alege un vehicul care să corespundă tuturor cerințelor tale. Doar aici găsești adunate la un loc mii de anunțuri pentru toate modelele de mașini noi sau rulate pe care le poți cumpăra din România și oferte profitabile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata