8 medicamente pe care să le pui în bagajul de vacanță

Se apropie vacanța mult așteptată? Crezi că ai pus totul la punct? Poate că da, poate că nu. Ca să nu ai parte de clipe neplăcute în concediu, din cauza unor afecțiuni, ia cu tine câteva medicamente. Nu te baza pe faptul că vei găsi o farmacie la nevoie, mai ales dacă știi că zona de destinație este depărte de civilizație. Dacă mergi peste hotare, nu vei găsi ușor medicamentele pe care tu le cunoști deja. De aceea, cel mai bine este să ai la îndemână medicamentele de care ai putea avea nevoie. De asemenea, dacă mergi într-o țară străină, poate fi dificil să primești îngrijiri medicale, deoarece sistemul de sănătate diferă de la un stat la altul. Prin urmare, iată ce medicamente ar trebui să pui în bagaj.

  • Tratamentul personal

Înainte de toate, nu trebuie să uiți de tratmentul sub care te afli. Fie că suferi de o boală cronică sau acută, este important să nu întrerupi, sub nicio formă, tratamentul. Pentru că multe se eliberează doar cu prescripție medicală, ar trebui să îți iei dinainte toate pastilele de care ai nevoie pentru perioada vacanței. 

  • Antidiareice

Multe persoane se confruntă cu episoade de diaree (scaune apoase, crampe abdominale, greață) odată cu schimbarea climatică sau modificarea dietei. Atunci când călătorești într-o țară străină sau într-o zonă în care se mănâncă diferit, sunt șanse mari să suferi de diaree. De asemenea, diareea poate apărea din cauza stresului legat de călătorie. În acest caz, episodul diareic poate apărea încă de pe drum. Deseori, mâncarea stradală poate fi contaminată cu diferiți agenți patogeni, ceea ce duce la infecție gastrointestinală, „asezonată“ cu diaree. De aceea, medicamentele antidiareice nu trebuie să-ți lipsească din bagaj. Cele pe bază de loperamidă încetinesc motilitatea intestinală, ceea ce ajută la tratarea episoadelor bruște de diaree. De asemenea, ar fi indicat să ai la tine și furazolidon, un medicament ce ajută la tratarea infecțiilor intestinale. 

  • Medicamente pentru răul de mișcare

În cazul în care ai rău de mișcare, atunci când mergi cu mașina, avionul sau vaporul, nu uita de medicamentele care previn această stare. Dacă nu ai circulat niciodată cu unul dintre aceste mijloace de transport, însă urmează să o faci, ia la tine un astfel de medicament, pentru orice eventualitate. 

  • Analgezice

Nu știi niciodată când te vei confrunta cu o migrenă, o febră musculară sau cu o durere menstruală puternică. De aceea, nu ar fi rău să ai la îndemână un analgezic despre care știi că funcționează în cazul tău. Ibuprofenul este un exemplu de analgezic. 

  • Antitermice 

Medicamentele antitermice, cum ar fi paracetamolul, au efect de scădere a febrei. În cazul unei răceli, gripe sau altei infecții, un astfel de medicament este esențial pentru reducerea febrei. 

  • Laxative

Deși diareea este mai frecventă în timpul călătoriilor, nu este exclus să apară și constipația, tot din cauza modificărilor din alimentație. Un laxativ blând, cum ar fi cel pe bază de bisacodil, stimulează defecația și…rezolvă problema. 

  • Sedative

Stresul legat de faptul că te afli departe de casă sau într-un dormitor străin poate cauza insomnii. De asemenea, uneori, poți avea ghinion în alegerea hotelului, iar salteaua sau perna să nu fie atât de confortabile pe cât sperai. Un sedativ ușor, cum ar fi cel pe bază de melatonină sau de valeriană, te poate ajuta să te relaxezi și să ai un somn odihnitor. 

  • Medicamente pentru răceală

Poți contracta un virus oriunde, mai ales dacă mergi în vacanță în sezonul rece. Astfel, răceala comună îți poate strica planurile, din cauza simptomelor neplăcute. Aceasta nu se tratează cu antibiotice, însă este important să ai în bajar medicamente pentru răceală care să-ți amelioreze simptomele. Un decongestionant nazal și medicamentele cu acțiune expectorantă sunt esențiale în tratarea răcelii. Mai ales că sunt ușor de procurat, fiind medicamente fără prescripție medicală

Așadar, chiar dacă mergi în vacanță, te poți confrunta cu anumite probleme de sănătate minore. Asigură-te că ai la tine aceste medicamente care te scot din orice încurcătură și să te bucuri din plin de vacanță. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata