Cum să fii în formă după 50 de ani

Cum fac cei de vârsta a treia sa-si pastreze sanatatea? A fost tema anchetei desfasurate pe Internet printre cei aproape o mie de cititori ai Plus Magazine, in cadrul salonului Zenith, care are loc pâna pe 21 noiembrie, la Bruxelles Expo, informeaza cotidianul La Libre Belgique.

Raspunsul a vizat cinci puncte esentiale ale unei bune conditii fizice si psihice dupa 50 de ani: sa manânci sanatos, sa faci miscare, sa profiti de viata, sa ai o retea de relatii si sa te ingrijesti de aspectul tau. Dar este oare suficient? Mâncarea sanatoasa constituie esentialul aproape pentru toti (99%). Bombardati cu mesaje in acest sens, oamenii au sfârsit prin a se convinge. Daca manânca sau nu echilibrat, este o alta poveste…

Miscare. Majoritatea vârstnicilor (94%) considera ca este importanta, fie ca practica o activitate fizica, se misca in timp ce fac diferite treburi prin casa, plimba câinele, lucreaza in gradina, mesteresc diferite lucruri. Sportul lor favorit ar fi mersul pe jos (71%), urmat de mersul pe bicicleta (66%). În plus, miscarea te face sa dormi mai bine, considera 96% dintre vârstnici, fiind una din conditiile sine qua non pentru a fi in forma.

Sa profiti de viata. Trebuie mai ales sa faci lucruri care iti fac placere, adica sa calatoresti (26%), sa ai un hobby (gradinarit – 77% sau mesterit – 21%), sa citesti (92%), sa te cultivi (expozitii – 82%, muzee – 80%, diverse cursuri – 46%). Este foarte important si sa-ti folosesti creierul prin jocuri de memorie (79%), cuvinte incrucisate si sudoku (83%).

Citeste si:  Femeile, fragile şi mai prost îngrijie în sistemul de sănătate

Sa ai o retea de relatii. Conversatiile, in familie sau intre prieteni, permit sa te pastrezi in forma. O viata amoroasa stabila a fost mentionata de 18% dintre persoanele intervievate ca factor al unei stari bune. Sa ai grija de aspectul fizic. Sa te simti “frumos”, fara sa vizezi perfectiunea, este important pentru 49% dintre femeile si 30% dintre barbatii de peste 50 de ani.

Sa fii bronzat? Nu, bronzatul tine de trecut pentru 87% dintre ei. În privinta greutatii, obiectivul nu este masura 36, dar vârstnicii sunt constienti ca un exces de greutate nu-i ajuta sa fie in forma. Pentru 37% dintre persoanele chestionate, este important sa ai un aspect ingrijit, chiar daca numarul anilor se aduna, incheie cotidianul La Libre Belgique.

Citeste si:  Falimentul Greciei va avea consecinţe incalculabile asupra pieţelor financiare
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata