ABC-ul somatologiei holistice

Ia ziceți drept! De fiecare dată când vă dor dinții, dați fuguța la dentist? Sau, din contră, încercați să dregeți durerea cu calmante și comprese, poate-poate aveți noroc și vă lasă, măcar pentru o vreme? 

Ei bine, nu trebuie să vă mai faceți griji de acum încolo, pentru că, iată, s-a inventat și stomatologia pentru noi, cei care ne temem de stomatolog, și se numește stomatologie holistică.

Ce este stomatologia holistică?

În primul rând, viziunea holistică vine în ajutorul pacienților anxioși, a celor care suferă de odontofobie (teama de dentist), pledând pentru efectuarea tratamentelor într-un cabinet amenajat prietenos și confortabil, asemănător unui salon dintr-un centru spa, dar și pentru tratamente minim-invazive de tipul laserului stomatologic. 

Astfel, fie că vorbim despre carii dentare ori de boală parodontală, laserul dentar oferă multiple beneficii, tratamentul fiind unul minim-invaziv și eficient. Alt punct forte ar fi că stomatologia holistică este una ultramodernă, net superioară celei clasice, și că impune luarea în considerare a tuturor aspectelor vieții noastre, pornind de la factorii fizici, la cei psihologici, energetici și terminând cu stilul de viață

Această abordare oferă o atenție sporită pacientului, încercând să creeze o punte armonioasă între medic și pacient. De asemenea, tot stomatologia holistică este cea care pledează pentru folosirea unor materiale cât mai prietenoase cu țesuturile dentare, pornind de la compozit NON-TOXIC pentru tratarea cariei dentare, până la ceramică și zirconiu pentru coronițele dentare. 

Prevenția și stomatologia holistică, două boabe într-o păstaie

O altă deviză a stomatologiei holistice, poate cea mai importantă, credem noi, este prevenția. De aceea, încă de la prima vizită într-un cabinet Life Dental Spa vi se va explica și demonstra cum se face corect un periaj dentar, cum se folosesc ața dentară ori dușul bucal, vi se vor recomanda paste de dinți fără fluor, cu ingrediente naturale, pe care le puteți procura din plafar sau paste de dinți home-made, după rețele marca Life Dental Spa, și ape de gură  naturale. 

Acestea au numeroase beneficii, fiind antiinflamatoare, antibacteriene, antiseptice și dezodorizante datorită extractelor de plante.

De ce recomandăm tratamentul laser? 

În cazul cariilor dentare răspunsul e simplu: pentru că nu doare, dar, mai ales, pentru că laserul dentar contribuie la păstrarea vitalității dintelui, încercând, pe cât este posibil, să elimine posibilitatea de a scoate nervul în timpul procesului terapeutic. 

Apoi, pentru că laserul stimulează formarea de dentină de reparație, ceea ce crește considerabil speranța de viață a dintelui. Și, nu în ultimul rând, recomandăm tratamentul laser și în boala parodontală, deoarece specialiștii noștri în laser dentar oferă tratamente cu laser ale căror rezultate sunt vizibile încă de la prima ședință.

Așadar, stomatologia holistică are drept scop și păstrarea dinților pacientului atât cât este posibil, LifeDentiștii noștri având grijă să evite manevrele invazive de tipul extracțiilor dentare sau devitalizărilor (scoaterea nervului), exceptând cazurile în care chiar nu se mai poate altfel.

Clinica Life Dental Spa, care a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 1,2 mil euro cu numai trei cabinete, este cea mai profitabilă clinică pe cabinet din România, dar și una dintre cele mai flexibile, fiind mereu în căutare de noi parteneri care îi împărtășesc viziunea. 

Și încă ceva! Din februarie 2020, Life Dental Spa se extinde! Așadar, vă așteptăm și în noul cabinet din zona Victoriei, strada Frumoasa. 

LifeDentiștii noștri, adepții stomatologiei holistice, vă vor oferi doar tratamente minim invazive, nedureroase, pentru a păstra intactă vitalitatea dinților dumneavoastră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata