Asociația Speranța pentru România luptă pentru cazurile sociale din țară

Pandemia a avut un rol destul de semnificativ, dacă privim dintr-o perspectivă mai pozitivă și anume că românii au fost mult mai uniți în a ajuta familiile defavorizate din România. Acest fapt îl arată și Asociația Umanitară Speranță pentru România, care a declarat faptul că în ultimul an, donațiile s-au triplat comparativ cu anul 2019.

Acest lucru demonstrează că populația României a empatizat și a devenit mult mai umană în perioada de pandemie. Astfel că Asociația Speranța pentru România a ajuns la suma de 2.600.000 de euro în anul 2020, față de 900.000 de euro în 2019.

Cine este, de fapt, Asociația Speranța pentru România

Speranță pentru România este un ONG care a luat naștere în anul 2009, din motivația clară de a veni în ajutorul oamenilor care au o nevoie reală de sprijin moral și financiar. Concret, este o asociație umanitară care ajută persoanelor defavorizate. Copii bolnavi de leucemie, de cancer, bătrânii și copiii străzii, familiile sărace, bătrâni singuri și neputincioși, mame văduve, toate acestea sunt cazuri preluate de această asociație cu pagina oficială  www.sperantapentruromania.ro.

În 11 ani de activitate, au peste 538 de campanii de strângere de fonduri încheiate, 275 de cazuri care sunt în curs, mai mult de 200.000 de oameni care au donat, peste 4.700.000 de euro strânși pe platforma pe care o dețin și peste 400.000 de euro prin campaniile de SMS.

Fondatorul ONG-ului, pe numele Samuel Negoiescu e declarat faptul că, de la an la an, vin din ce în ce mai multe solicitări din partea familiilor care a nevoie de ajutor, iar pentru a putea să rezolve numărul mare de solicitări, a înțeles că este nevoie de o echipă mult mai puternică. Astfel că în prezent asociația numără cinci angajați, patru voluntari și un colaborator.  Prin implicarea acestora au reușit să crească de la 5 cazuri gestionate pe zi, la peste 300 de cazuri.

Totodată, donațiile au crescut semnificativ, iar sumele se ridică la aproximativ 6000 de euro pe zi.

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit!

Asociația Speranță pentru România vine cu o propunere către persoanele care doresc să doneze anumite sume de bani către cazurile sociale pe care aceștia le dețin și anume, persoanele care  directioneaza 3,5% din impozitul pe venit nu au de pierdut absolut nimic.

Cum se poate redirecționa 3,5% din impozitul pe venit? Simplu. Redirecționarea acestui impozit este cel datorat statului și este o ocazie bună de a avea posibilitatea de a sprijini persoanele nevoiașe, cât și copii care au boli grave. Această redirecționare se face destul de simplu, prin simpla completare a cererii 300 cu datele personale, iar mai apoi o trimiteți în format electronic sau poștal către direcția locală de finanțe (ANAF).

De asemenea, dacă realizați venituri din alte surse pe lângă salariul pe care îl dețineți, la declarația numărul 200 privind veniturile speciale, la punctul III, subpunctul 2, completați la fel cu datele personale. Acest formular se găsește și pe site-ul oficial sperantapentruromania.ro, pe care îl puteți descărca cu ușurință și să îl completați.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial menționat mai sus sau la numărul de telefon 0744.669.965.

Contact:

[email protected]

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata