Robinsonii Crusoe ai secolului XXI

3

Celebrităţi şi vedete de cinema caută refugiu şi intimitate în insule paradisiace, proprietate personală. Întrebarea clasică, ce ai lua cu tine pe o insulă pustie, nu are relevanţă pentru mulţi milionari care au o insulă în Oceanul Pacific, în Caraibi, sau în vreun arhipelag grecesc, departe de lumea dezlănţuită, informează marţi ziarul El Pais.

Johnny Depp a recunoscut într-un interviu acordat recent publicaţiei Vanity Fair că banii nu aduc fericirea, dar îţi permit să cumperi o barcă suficient de mare pentru a naviga până la propria insulă. Little Hall’s Pond Cay este refugiul acestui actor şi al familiei sale, un mic punct în arhipelagul Bahamas văzut pe satelit.
‘Mica insulă’ de 14.000 metri pătraţi are şase plaje cu nisip alb care poartă numele copiilor, Lily Rose şi Jack, soţiei Vanessa Paradis şi celor doi naşi, patronului media Hunter S. Thompson şi al lui Marlon Brando şi un colţuleţ dedicat regretatului actor Heath Ledger, prieten cu Depp.

Actorul a hotărât să cumpere o insulă în 1994 cu 2.800.000 de euro după ce Marlon Brando l¬a sfătuit să ţină cont de latitudine şi de condiţiile climatice după ce insula sa din Polinezia Franceză fusese devastată de un uragan.
Little Hall’s Pond Cay, care este destinaţia de vacanţă al familiei Depp¬Paradis, când nu se află la reşedinţa lor din sudul Franţei sau în Florida, ar putea fi şi viitorul scenariu al nunţii secrete dintre Javier Bardem şi Penelope Cruz, care l-a cunoscut pe Depp la filmările din ‘Blow’ şi îl are acum partener la viitoarea serie a Piraţilor din Caraibi.

Nu este însă singurul proprietar de insulă, Sir Richard Branson, magnatul companiei Virgin, deţine insula Necker, din arhipelagul insulelor Virgine Britanice: 30 de hectare unde a construit 5 vile de lux. Când nu este acolo, le-a introdus în circuitul turistic la preţul prohibitiv de 42.000 de euro pe zi, în sezon de vârf pentru grupuri de 28 de persoane şi la 1.500 de euro de invitat.

Există şi o notă de romantism în toate acestea, el declara într-un program al lui Oprah Winfrey că insula reprezintă dragostea pe care i-o poartă celei de-a doua soţii, Joan Templeman: „Aveam 26 de ani şi vroiam să o cuceresc, am descoeprit insula împreună şi i-am oferit-o ca dar de nuntă’. Cea care ar vrea să scape de acest lux este însă Athina Onassis, proprietara insulei Skorpios, nepoata şi singura moştenitoare a armatorului grec Aristoteles Onassis.

Dorinţa bunicului ei ca insula, care a fost martora la nunta lui cu Jackie Kennedy şi unde se odihnesc rămăşiţele sale pământeşti să nu fie vândută, s-ar putea să fie încălcată. Anul trecut moştenitoarea a scos-o la vânzare pentru suma de 110 milioane de euro. Madonna, Bill Gates şi Roman Abramovich sunt câteva celebrităţi care s-au arătat interesaţi de achiziţie.

Criza economică şi dificultăţile de întreţinere a insulei au copleşit-o pe Athina Onassis. Nicolas Cage, proprietar al Leaf Cay, o insulă din Bahamas, şi-a pus şi el în vânzare micul paradis. Situată în arhipelagul Exhuma, bucata de pământ cu plaje de vis de 2 milioane de euro se vinde acum cu peste 5 milioane.
Insula are pistă de aterizare, un teren de 16 hectare o reşedinţă principală şi două case de oaspeţi de 3.500 metri pătraţi, precum şi propriul sistem de desalinizare.

Mel Gibson, cu insula lui Mago situat în arhipelagul Fiji, se bucură acum de puţină intimitate după scandalul suscitat de despărţirea de rusoaica Oksana Grigorieva. Altă celebritate proprietară de insulă este Celine Dion, care s-a orientat însă spre casă.
Pe Île Gagnon, o insuliţă din apropiere de Quebec, unde s-a născut, artista are o reşedinţă inspirată din castelele franţuzeşti. După ce se sting flash-urile şi camerele de filmare, vedetele devin în micile lor raiuri nişte Robinson Crusoe ai secolului al XXI-lea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata