Avantajele unui program de facturare online

Munca automatizată are un rol foarte important în eficientizarea multor tipuri de operațiuni, în diferite domenii de activitate. În afaceri, înlocuirea foilor cu procedurile digitale are avantaje atât pentru antreprenor, cât și pentru angajați. 

În prezent, există multe softuri dedicate firmelor, care și-au dovedit utilitatea. Printre acestea se numără și cele folosite în contabilitate. Un program de facturare online este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de emiterea unor chitanțe, facturi, bonuri și alte documente contabile sau financiare. Află mai multe detalii despre programul de facturare online și care sunt avantajele acestuia. 

Ce este un program de facturare?

Un program de facturare reprezintă un software ce are rolul de a emite facturi, chitanțe, avize de însoțire a mărfii, bonuri fiscale, dispoziții de plată sau de încasare. Unele programe de facturare pot avea și alte funcții: de gestiune a unor documente contabile, de generare a unor rapoarte sau chiar de registru de casa

Programul de facturare poate fi atât offline cât și online. Varianta offline necesită instalare pe computer, iar cea online are nevoie doar de o conexiune stabilă la internet. 

Avantajele unui program de facturare online

Un program de facturare online prezintă numeroase avantaje care îi justifică utilitatea:

 • Evitarea erorilor umane

Completarea manuală a datelor clientului poate genera erori. Cu un astfel de program, datele introduse de client sunt automat preluate. De asemenea, în ceea ce privește discountul, TVA-ul sau calculele, pot apărea greșeli atunci când sunt efectuate clasic. Însă, datorită inteligenței artificiale, aceste greșeli sunt evitate prin calculul automat. 

 • Control constant asupra datelor

Un program de facturare online îți permite să urmărești constant, de oriunde, activitățile și operațiunile financiare, să modifici documente sau să verifici statusul acestora, în timp real. De asemenea, registrele și rapoartele în detaliu îți oferă, rapid, o imagine de ansamblu asupra vânzărilor și cheltuielilor. 

 • Documente ușor accesibile

Datorită mediului online, poți accesa documente și emite facturi la orice oră, din orice loc. Spre deosebire de programul offline care necesită instalare pe un anumit PC, cel online îți permite să accesezi informații de pe orice dispozitiv și la distanță de sediul firmei. De asemenea, documentele se găsesc mai ușor pe un dispozitiv electronic decât în dosare de hârtie.  

 • Dovadă de profesionalism

Un program de facturare online se ridică la standardele europene, pentru că evoluția tehnologiei a permis ca, în prezent, majoritatea operațiunilor să fie digitalizată. Așadar, documentele electronice, printate sau nu, au un mod de prezentare profesionist care crește credibilitatea în fața clienților. Mai mult decât atât, acestea pot fi personalizate în conformitate cu imaginea firmei (spre exemplu, o siglă), ceea ce le conferă o notă modernă. 

 • Back-up asigurat

Cu ajutorul unui program de facturare online, documentele importante sunt copiate și salvate automat, deci nu trebuie să le mai porți de grijă. Practic, softul creează o arhivă accesibilă oricând, iar, dacă un document este șters din greșeală, acesta poate fi recuperat. De asemenea, dacă apar defecte la un PC, acest lucru nu afectează stocarea datelor care se face online.

 • Facturare rapidă

Facturarea electronică este net superioară celei clasice, din punct de vedere al timpului de lucru, la fel și restul documentelor emise prin acest soft. Digitalizarea operațiunilor permite emiterea simplă și rapidă a documentelor, spre deosebire de completarea manuală care „fură“ mult timp.

 • Actualizare automată

Cu un program de facturare online, nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu modificările legislative sau ale cursului valutar. Programul actualizează automat aceste informații și te ține la curent cu legislația în vigoare.

 

 • Personalizarea documentelor

Documentele pot fi individualizate în funcție de client, atunci când este nevoie. Spre exemplu, prețurile pot fi modificate în funcție de reducerile aplicate anumitor clienți. 

Cum alegi un program de facturare?

Atunci când achiziționezi un program de facturare, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

 • trebuie să acopere toate funcțiile de care ai nevoie.
 • nu trebuie doar să tipărească facturi, ci să îndeplinească și alte roluri, precum emiterea de rapoarte.
 • trebuie să fie ușor de utilizat, pentru a veni în ajutor și pentru a nu complica lucrurile. 
 • trebuie să fie dotat cu un serviciu de suport, în caz de urgență.
 • trebuie să ofere confidențialitate și securitate.
 • trebuie să aibă servicii de back-up.
 • trebuie atent verificate, pentru toate serviciile oferite, astfel încât să eviți costurile suplimentare. Totuși, în prezent, poți accesa un program de facturare gratuit

 

Așadar, un program de facturare este un soft util pentru orice firmă, pentru că facilitează procedurile financiare și contabile și crește productivitatea afacerii. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata